ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Για ένα χρόνο φωτογράφιζε το πιο όμορφο φυσικό φαινόμενο

Tweet
Share
Tweet
Share

Κάτι ιδιαίτερα όμορφο βρίσκεται στα έγκατα της γης στη Νέα Ζηλανδία. Κάτι που αποδεικνύει πως η χώρα αυτή είναι το ίδιο μαγευτική τόσο κάτω όσο και πάνω από το έδαφος της.

Το σπήλαιο Waitomo Glowworm ξεχωρίζει και θεωρείται μοναδικό παγκοσμίως. Είναι παράλληλα γνωστό για τις arachnocampa luminosa– ένα είδος πυγολαμπίδας που λάμπει και υπάρχει μόνο στη Νέα Ζηλανδία. Φτιάχνουν μια φωλιά από μετάξι στην οροφή του σπηλαίου, η οποία κρέμεται προς τα κάτω.

Η προνύμφη «ανάβει» για να προσελκύσει θήραμα στα νήματά της. Όσο περισσότερο πεινασμένη είναι, τόσο περισσότερο φως εκπέμπει το σώμα της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Shaun Jeffers πέρασε αμέτρητες ώρες στο εσωτερικό του σπηλαίου προκειμένου να φωτογραφίσει το σουρεαλιστικό υπερθέαμα.

zila 2Ο Jeffers για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναγκάστηκε να σταθεί στο νερό μέχρι και 8 ώρες κάθε μέρα. Η ταλαιπωρία άξιζε όμως τον κόπο.

zila 3

Το σπήλαιο χωρίζεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Στο χαμηλότερο, που κυλά ο ποταμός Waitomo, η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με βάρκα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι πυγολαμπίδες φωτίζουν τόσο το χώρο που οι επισκέπτες της σπηλιάς δεν χρειάζεται να ανάψουν κάποιο φακό για να βρουν το δρόμο τους στα υπόγεια τούνελ.

zila 4

zila 5

zila 6

zila 7

zila 8

zila 112

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman