ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φωτογράφος μετατρέπει vintage cameras σε έργα τέχνης

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Νότιο Αφρικανός φωτογράφος Sarel Van Staden έχει το πάθος να δημιουργεί εικόνες χρησιμοποιώντας τεχνητές πηγές φωτός. Αυτή, η οπτική πρακτική του επιτρέπει να δημιουργεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε έργα τέχνης. Εδώ μας οδηγεί πίσω στη λεωφόρο της μνήμης προβάλλοντας τρεις μηχανές με φακούς σε πολύ cool μορφή.

LEICA II

Sarel Van Staden

Πρώτο λανσαρίστηκε το 1932, ο ΙΙ ήταν ο πρώτος φακός σκοπευτής της Leica με ενσωματωμένο εύρος ζώνης και πιστεύουμε ότι είναι αρκετά δίκαιο να πούμε ότι βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τη γερμανική αυτοκρατορία φωτογραφικών μηχανών. Γεγονός: είναι γνωστό ότι υπάρχουν τέσσερις επιχρυσωμένες ΙΙ στον κόσμο, μία από τις οποίες πωλείται σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ για 4 εκατομμύρια δολάρια.

NIKON F1

Sarel Van Staden

Η επαναστατική F1 από τη Nikon ήταν το φωτογραφικό επίτευγμα το 1959. Ήταν η πρώτη φωτογραφική μηχανή SLR της Nikon και ένα αποκορύφωμα δημιουργίας προηγμένων εξαρτημάτων που ενσωματώθηκαν σε ένα σώμα - το πρώτο του είδους.

LEICA IIIF

Sarel Van Staden

Κυκλοφόρησε το 1950 εγκαίρως για τα Χριστούγεννα, η IIIF ήταν η πρώτη Leica εξοπλισμένη με ενσωματωμένο συγχρονισμό φλας. Οι συλλέκτες Hardcore αναφέρονται σε αυτή ως η Red Dial, γνωστή και ως RD. Μπορείτε να φανταστείτε να ξετυλίγετε μια από αυτές σαν δώρο τα Χριστούγεννα, πίσω στη δεκαετία του '50;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman