ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι ακριβότερoι εμπορικoί δρόμοι διεθνώς και η… Ερμού

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην 25η θέση βρίσκεται η δική μας Ερμού στην έκθεση της C&W «Μain Streets across the World» για τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο

Ειδικότερα, με βάση την ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, η τιμή του ενοικίου ανά τ.μ. για τον ακριβότερο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας αντιστοιχεί αυτή την στιγμή στα 2.160 ευρώ το χρόνο ή αλλιώς στα 180 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, όταν προ 8ετίας η τιμή «έπιανε» τα 300 ευρώ ανά τ.μ. σε μηνιαία βάση.

Στην πρώτη θέση διεθνώς παραμένει για μία ακόμη χρονιά εφέτος η 5th Avenue στη Νέα Υόρκη με μία τιμή στα 2.818 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα. Στην τριάδα βρίσκονται επίσης η Causeway Bay στο Χόνγκ Κόνγκ με 23.178 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα και η λεωφόρος Champs Elysees στο Παρίσι, με μεγάλη διαφορά και συγκεκριμένα στα 13.255 ευρώ ανά τ.μ. σε ετήσια βάση ή 1.105 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα. Την πεντάδα συμπληρώνουν η New Bond street στο Λονδίνο (1.064 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα) και η Via Montenapoleone στο Μιλάνο με 833 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Ακολουθούν, κλείνοντας την πρώτη δεκάδα, η Bahnhofstrasse στη Ζυρίχη (Ελβετία) με 8,643 ευρώ/τ.μ. ετησίως, η The Ginza στο Τόκιο (Ιαπωνία) με 8.520 ευρώ/τ.μ. ετησίως, η Myeongdong στη Σεούλ (Νότια Κορέα) με ετήσια τιμή ενοικίου στα 8.510 ευρώ/τ.μ., η Kohlmarkt στη Βιέννη (Αυστρία) με 4.620 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο και η Kaufinger/Neuhauser στο Μόναχο με 4.440 ευρώ/τ.μ. ενοίκιο ετησίως.

dffg

Όσον αφορά την Ευρώπη, στη Γαλλία πέντε από τις δέκα ακριβότερες εμπορικές πιάτσες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίζονται σε δρόμους του Παρισιού. Η πιο φθηνή μεγάλη εμπορική πιάτσα της Ευρώπης βρίσκεται στο Βατούμ της Γεωργίας με μία τιμή στα 16 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων σε ετήσια βάση εντοπίζεται στο Δουβλίνο στην Grafton street, όπου οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 28% μέσα σε ένα χρόνο. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση ενοικίου στην περιοχή μας βρίσκεται στην Nevsky Prospect της Αγίας Πετρούπολης.

Στη Γερμανία ο τουρισμός, η χαμηλή προσφορά, το σταθερό εισόδημα των καταναλωτών και η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης οδηγούν σε υψηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος του Μονάχου, στην περιοχή Kaufinger/Neuhauser να βρίσκεται φέτος μία θέση πιο πάνω και να μπαίνει στο τοπ 10 και συγκεκριμένα στη δέκατη θέση με ένα ενοίκιο στα 370 ευρώ το μήνα. Όσον αφορά τη γειτονική Τουρκία, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 17η θέση με 3.016 ευρώ το χρόνο ανά τ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman