ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η εξομολόγηση ενός βιαστή

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχω καταδικαστεί για βιασμό και για δύο περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο βιασμός συνέβη πρώτα, το 2001. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως η συμπεριφορά μου δεν ήταν φυσιολογική από τα 15. Σήμερα είμαι 46 ετών. Δεν είχα συνείδηση της κατάστασης μου όταν ήμουν μικρότερος. Έκανα αυτό που ήθελα χωρίς να έχω ενδοιασμούς, ακόμα κι αν ήξερα την τραγικότητα της πράξης μου.

Προφανώς σήμερα δεν αισθάνομαι το ίδιο, αλλά δεν ξέρω αν έχει και καμιά σημασία αυτό. Χρειάστηκε να παρακολουθήσω συγκεκριμένα προγράμματα συμβουλευτικής και να παραμείνω στη φυλακή για έξι χρόνια, προκειμένου να παραδεχτώ το πρόβλημά μου. Αρχικά είχα καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση. Πέρασαν οι δεκαοχτώ μήνες, ενώ βγήκα με άδεια δύο εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτής πραγματοποίησα ακόμα μια επίθεση. «Έφαγα» ακόμα ένα χρόνο και πλήρωσα όπως μου άξιζε.

Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη, την Oxfordshire. Δεν ήμουν καλός μαθητής, ενώ έκανα χρήση ναρκωτικών ουσιών από την εφηβεία. Έκανα πολλές σχέσεις με τα κορίτσια, αλλά το μόνο που δεν ένιωθα ήταν ρομαντισμός. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το σεξ. Ήμουν επιρρεπής σ’ αυτό αλλά και στην πορνογραφία. Οι γνωστοί μου με χαρακτήριζαν επιπόλαιο.

 

Όταν το έκανα ένιωθα πως έπαιρνα δύναμη από τη βία που ασκούσα πάνω στα γυναικεία σώματα

Αυτή την ώρα μετανιώνω και σκέφτομαι πως κατέστρεψα τις ζωές των γυναικών που παρενόχλησα. Όταν το έκανα ένιωθα πως έπαιρνα δύναμη από τη βία που ασκούσα πάνω στα γυναικεία σώματα. Θόλωνα, δεν ήξερα τι έκανα. Ήθελα να νιώθω πως έχω τον έλεγχο. Τον είχα. Αλλά όχι με το σωστό τρόπο…

Το 2001 βίασα την κοπέλα μου. Είχαμε τσακωθεί άσχημα και έφυγε απ’ το σπίτι. Όταν γύρισε ήμουν πολύ μεθυσμένος. Τη χτύπησα και την ανάγκασα να κάνει μαζί μου σεξ. Εκείνη δεν ήθελε, φώναζε και προσπαθούσε να με χτυπήσει. Την περίοδο εκείνη ήμουν πολύ πιεσμένος οικονομικά, γι’ αυτό και έπινα πολύ. Τώρα μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Το περίεργο ήταν πως μετά το βιασμό δεν ένιωσα τύψεις γι’ αυτό. Χρόνια αργότερα κατάλαβα πως την είχα καταστρέψει. Όχι σωματικά, αλλά ψυχολογικά

 

Οι «παραβάτες» του σεξ συνήθως είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά και πιο μορφωμένοι

Στη φυλακή υπάρχει ειδική πτέρυγα για τους βιαστές. Γνώρισα εκεί πολλούς ανθρώπους που ποτέ δεν θα φανταζόμουν πως είχαν διαπράξει έγκλημα. Γιατρούς, πιλότους, ιερείς. Οι «παραβάτες» του σεξ συνήθως είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά και πιο μορφωμένοι. Όταν εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος μίλησα με τους ψυχολόγους ήρθα αντιμέτωπος με μια αλήθεια που με τάραξε. Στην ηλικία των επτά ετών είχα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ένα ζευγάρι το οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς μου. Μπορεί και οι ίδιοι να το ήξεραν. Ποτέ δεν νοιάστηκαν όμως για να με προστατέψουν.

*Tην ιστορία αφηγείται στην Telegraph ο 46χρονος John

Πηγή: telegraph.co.uk

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman