ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βλάντιμιρ Πούτιν: Η ζωή του όλη είναι ένα πιστόλι!

Tweet
Share
Tweet
Share

Λέγεται το «βάδισμα του πιστολά». Σε αυτό, ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει μέσα από διαδικασίες συμπεριφορικής προσαρμογής, να κρατά το δεξί του χέρι κοντά στο στήθος ενώ περπατά, ώστε να μπορεί να τραβήξει γρήγορα όπλο εάν έρθει αντιμέτωπος με κάποιο εχθρό. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις ταινίες γουέστερν.

Τι σχέση έχουν αυτά με τον Βλάντιμιρ Πούτιν; Μη βιαστείτε να απαντήσετε! Η εξήγηση θα σας εκπλήξει… 

Παρακολουθώντας τον να περπατά, έχει κανείς την εντύπωση ότι κινείται σε συνθήκες τεταμένης επιφυλακής.

Προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς εντός και εκτός της χώρας του ο Ρώσος ηγέτης έχει μπει στο «μικροσκόπιο» αναλυτών από όλο τον κόσμο, που επιδιώκουν να ερμηνεύσουν τις σκοπιμότητες και τους λόγους πίσω από την κάθε κίνηση του προέδρου Πούτιν. Και, μεταξύ αυτών, και το περπάτημά του.

Σε δημοσίευμα της Telegraph αναφέρεται ότι επιστήμονες έχουν αναλύσει το χαρακτηριστικό περπάτημα του Ρώσου προέδρου, το οποίο είχαν και άλλοι ισχυροί ηγέτες της Ρωσίας και της ΕΣΣΔ στο παρελθόν, που, όπως σημειώνεται, αποτελεί «καρπό» εκπαίδευσης από την άλλοτε πανίσχυρη υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας της Σοβιετικής Ένωσης, την επίφοβη KGB.

 Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, ο Πούτιν και οι υψηλόβαθμοι συνεργάτες του όλοι περπατούν με τρόπο που παραπέμπει στην εκπαίδευση των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, με το δεξί χέρι κοντά στον κορμό, να παρουσιάζει μικρή κινητικότητα, ενώ το αριστερό δείχνει να «προπορεύεται».

Ομάδα ειδικών σε θέματα κίνησης με επικεφαλής τον Μπάσιαν Μπλομκαθηγητή νευρολογίας του Radboud University Medical Centre στην Ολλανδία, παραδέχονται ότι όταν εξέτασαν για πρώτη φορά το ασυνήθιστο περπάτημα του Πούτιν και τη μειωμένη κινητικότητα του δεξιού χεριού του θεώρησαν ότι ίσως να επρόκειτο για ένδειξη Πάρκινσον.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό απορρίφθηκε, όπως και άλλων ορθοπεδικού χαρακτήρα προβλημάτων, λόγω του ότι ο Ρώσος πρόεδρος περπατά έτσι εδώ και πολλά χρόνια, ενώ είναι γνωστό (στο πλαίσιο της «macho» εικόνας του) πως επιδίδεται σε αθλητικές δραστηριότητες (βάρη, τζούντο, κολύμπι κ.α).

Η λύση στο μυστήριο φαίνεται να προέκυψε μετά τη μελέτη ενός εκπαιδευτικού εγχειριδίου της KGB, στο οποίο περιέχονται οδηγίες στο πώς οι πράκτορες πρέπει να κινούνται όταν βρίσκονται επί του πεδίου, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα ταχείας πρόσβασης στο όπλο τους. «Όταν κινείστε, είναι απολύτως απαραίτητο να κρατάτε το όπλο κολλημένο στο στήθος ή στο δεξί χέρι...η κίνηση προς τα εμπρός πρέπει να γίνεται με τη μία πλευρά, συνήθως την αριστερή, στραμμένη κάπως προς την κατεύθυνση της κίνησης».

Καταλάβατε τώρα; 

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman