ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι κομμωτές είναι καλλιτέχνες και... ψυχοθεραπευτές

Tweet
Share
Tweet
Share

πό τη στιγμή που μου εμπιστεύονται τα μαλλιά τους, οι άνθρωποι μπορούν να μου εμπιστευτούν και τα μυστικά τους. Έχω ακούσει ιστορίες χαρούμενες, συγκινητικές, βγαλμένες από την ψυχή όλων μου των πελατών. Οι κομμωτές σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση είναι το πέμπτο πιο αξιόπιστο επάγγελμα στο Ηνωμένο Βασίλειο κι αυτό δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. «Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», «πρώτη φορά μιλάω σε κάποιον τόσο ανοιχτά», «νιώθω καλά όταν έρχομαι εδώ» είναι μερικές από τις φράσεις που συχνά ακούω.

σχέση μεταξύ ενός κομμωτή και του πελάτη του καλύπτει πολλές διαφορετικές εκφάνσεις. Ξέρω καλά πως με το ψαλίδι ή τη χτένα μου, με λίγες πινελιές χρώματος μπορώ να αυξήσω την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου. Κάποτε ερχόταν στο μαγαζί μια κυρία που πρόσφατα είχε χάσει τα σύζυγό της. Κάναμε διάφορες αλλαγές στα μαλλιά για να νιώσει καλύτερα. Στην αρχή ήταν διστακτική, δείλιαζε να αλλάξει ριζικά παρ’ όλο που το είχε ανάγκη. Μου άνοιξε την καρδιά της κι εγώ προσπάθησα να της μιλήσω, να της εξηγήσω πως η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Χρόνια μετά τη συνάντησα τυχαία στο δρόμο και εκείνη μου εκμυστηρεύτηκε πως έχει ένα νέο σύντροφο στη ζωή της ενώ έχει νέα δουλειά.

Την ιστορία της περιγράφει μιλώντας στο βρετανικό Guardian η επαγγελματίας κομμώτρια Nina Pottell. «Παίρνω όρκο πως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ξέρει περισσότερα από μια κομμώτρια είναι η ρεσεψιονίστ ενός ξενοδοχείου», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Nina ξέρει τι ζητά ο πελάτης από αυτή και εκείνη του δίνει αυτό που θέλει. «Καμιά φορά δίνω συμβουλές σχετικά με το κραγιόν που θα φορέσει μια κοπέλα, ενώ συχνά κάνω προτάσεις εξόδου.

2c0c46c842c4c5a0971da439dac0a83f

Η δουλειά μου απαιτεί να κατανοείς τους ανθρώπους, να τους ακούς και καμιά φορά να παίζεις το ρόλο του καλύτερου τους φίλου. Μπορεί να σας κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο, όμως για να θεωρείται κάποιος σωστός κομμωτής, πρέπει να «αγκαλιάζει» τον πελάτη του. Η κομμωτική είναι πολλά περισσότερα από όσα μπορείς να κάνεις με το ψαλίδι ή τη χτένα σου. Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι από τους καλύτερους μου φίλους σήμερα ήταν αρχικά πελάτες μου.

 

Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ξέρει περισσότερα από μια κομμώτρια είναι η ρεσεψιονίστ ενός ξενοδοχείου

Είναι μεγάλη ευθύνη ακόμα και να έρχεται ένας πελάτης από μακριά, σχεδόν να ταξιδεύει μόνο και μόνο για να περιποιηθείς εσύ τα μαλλιά του, αφού δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλον. Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους νιώθω περήφανη για το επάγγελμά μου. Οι κομμωτές είναι καλλιτέχνες και ψυχοθεραπευτές, διασκεδαστές και μάγοι. Ποιος μπορεί να πει το ίδιο για τους πολιτικούς;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman