ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το νόημα της Σταύρωσης του Χριστού

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Σταύρωση του Ιησού ήταν ένα θεϊκό σχέδιο για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους, της υπερβολικά βεβαρημένης ανθρωπότητας από βαριές και δυσβάστακτες αμαρτίες. Οι άνθρωποι οδήγησαν τον υιό του Θεού στην Σταύρωση και στο Θάνατο, φτάνοντας έτσι στο τραγικότερο κατάντημα τους, αλλά η αγάπη του Θεού για αυτούς μετέτρεψε αυτόν τον θάνατο σε Ανάσταση και Δόξα τους.

Εκρηκτική η θεία αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους και τις αδυναμίες τους, θυσιάζεται για αυτούς, για να μπορέσει να επαναφέρει την δυνατότητα μιας νέας αρχής στη ζωή τους. Νέος κόσμος αλήθειας και αγάπης ξεκινά με τον θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού που φέρνει σε άμεση σχέση τον Θεό με τους ανθρώπους.

Ο Σταυρός μετατρέπεται από σύμβολο καταισχύνης σε σύμβολο Δόξας.

Το άρρηκτο δέσιμο του Σταυρού του Χριστού με την Ανάσταση αντικαθιστά τον πνευματικό θάνατο από μια αληθινή ζωή. Ο θεός πονάει για τα ανθρώπινα δεινά και τις ανθρώπινες περιπέτειες, δείχνοντας θα λέγαμε ιδιαίτερη συμπάθεια και κατανόηση προς εξαιρετικά αμαρτωλούς ανθρώπους που αποφασίζουν να αλλάξουν ζωή, γι' αυτό και από αγάπη προσφέρει ότι πιο πολύτιμο έχει για τους σώσει, τον Υιό του.

christos

Ο θάνατος του Χριστού δεν έδειξε μόνο την δύναμη της αμαρτίας στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την μεγάλη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και το πάθος του για την δημιουργία μιας ανθρώπινης κοινωνίας με βαθύ αίσθημα ευθύνης και μια διάθεση προσφοράς του εαυτού μας υπέρ των πολλών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman