ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς οι "Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι" μπορεί να σας βλάψουν;

Tweet
Share
Tweet
Share

Πλήθος sex editors έχουν κρούσει τον κώδωνα για ταινίες όπως οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» και ανάλογου είδους που υποβοηθούν την ερωτική ζωή των ανθρώπων.

Σε γενικές γραμμές οι ερωτικές φαντασιώσεις τίθενται σε νέο πλαίσιο και οι άνθρωποι μαθαίνουν να διεκδικούν στον έρωτα αυτά τα οποία θέλουν. Πώς γίνεται όμως μια χωρίς όρια «διάχυση παθών» να αποτελέσει κίνδυνο για την ίδια την υγεία;

Το 2011 το πρώτο βιβλίο «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» κυκλοφόρησε και πολυσυζητήθηκε για τον τρόπο που παρουσίαζε και αποτύπωνε την ερωτική πράξη. Δεν ήταν λίγες οι γυναίκες εκείνες, που όπως αποκαλύπτουν, επαναπροσέγγισαν με διαφορετικό τρόπο τη σεξουαλικότητά τους, κάτι το οποίο μετέδωσαν και στο σύντροφό τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Βρετανία, έχει σημειωθεί άνοδος των ατυχημάτων που συνδέονται με το σεξ. Συγκεκριμένα παρατηρείται διπλασιασμός αυτών σε σχέση με το 2007. Στα ατυχήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται προβλήματα με ερωτικά βοηθήματα, αλλά και πρόκληση σωματικού πόνου.

Πριν από τρία χρόνια, ο αριθμός των περιπτώσεων άγγιζε τις 2.500. Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται τόσο για σοβαρά προβλήματα ή επιπλοκές, αφού μόλις το 25% χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο, ενώ το 75% παίρνει εξιτήριο αμέσως. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί συνιστούν να μην το παίρνουμε αψήφιστα καθώς έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις θανάτου μετά από ερωτικό ατύχημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman