ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης

Tweet
Share
Tweet
Share

Η τύχη μάλλον δεν είναι με το μέρος της AsianaAirlines καθώς το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει η εταιρεία αρκετές φορές την επικαιρότητα λόγω ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα αεροσκάφη της.

acAsiana2

Το τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη το βράδυ όταν αεροσκάφος τύπου Airbus 320 της νοτιοκορεατικής εταιρείας βγήκε εκτός διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Χιροσίμα. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 27 από τους συνολικά 81 επιβαίνοντες. Ακόμη ένα θύμα του ατυχήματος υπήρξε κεραία ραδιοφωνικού σταθμού που βρισκόταν κοντά στο διάδρομο προσγείωσης και την οποία ξήλωσε ένας από τους τροχούς του αεροσκάφους κατά την τρελή του πορεία.

acAsiana1

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Ίντσεον (κοντά στη Σεούλ στη Νότια Κορέα) με προορισμό τη Χιροσίμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών το αεροσκάφος υπέπεσε σε αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσεις και η προσγείωσή του ήταν ανώμαλη. Οι επιβάτες και το πλήρωμα χρησιμοποίησαν τις φουσκωτές τσουλήθρες για να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό

Τον Ιούλιο του 2013, αεροσκάφος της Αsiana Airlines που εκτελούσε πτήση από το Ίντσεον βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων μία κινέζα έφηβη η οποία παρασύρθηκε από όχημα της πυροσβεστικής εν μέσω του πανικού που επικράτησε.

Δύο χρόνια νωρίτερα, δύο πιλότοι της ίδιας εταιρείας σκοτώθηκαν όταν εμπορικό αεροσκάφος με προορισμό την Κίνα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νοτιοκορεατικής νήσου Τζέτζου.

Πηγή: euronews

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman