ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα ταξίδι στον μοναδικό κόσμο του burlesque!

Tweet
Share
Tweet
Share

“The_Retrosexuals” / η πολυσυζητημένη ομάδα που φέρνει "το μέλλον απ’ το παρελθόν” στοχεύοντας παράλληλα στην εις βάθος και απόλυτη αναβίωση της vintage κουλτούρας σε κάθε της έκφανση -από την αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμό περιβάλλοντων εποχής, την ανακατασκευή αντικειμένων στα πλαίσια της αυθεντικότητας, την έρευνα και καταγραφή της νεώτερης ιστορίας, έως και την δημιουργία event, εκθέσεων, parties και σκηνογραφίας με τελικό στόχο την αναβίωση κάθε δεκαετίας- στήνει ένα μοναδικό event εμπνευσμένο από το Hendrick’s Gin!

Καλεσμένη της, η επίσης εκλεκτή ομάδα “Golden Age Society” που έρχεται από την καρδιά της Ευρώπης, με τα καλύτερα αστέρια της για να δώσει ένα υπέροχο cabaret/burlesque show!

Ο George Ban Gable σε ρόλο gentleman conferencier, η σαγηνευτική Lolly Wish και η εκρηκτική Ελληνίδα La Dandizette σε υπέροχα burlesque acts, η γυναικεία ομάδα Rhythm Hoppers Chorus Line & η άψογη Mirto σε εμπνευσμένες charleston χορογραφίες, καθώς και οι μουσικές επιλογές της dj Nua, θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία!

Τι είναι η Golden Age Society;

Είναι μια φαντασμαγορική παράσταση όπως εκείνες που στέγαζαν τα μεγάλα καμπαρέ της δεκαετίας του ‘30.  

Γνωρίζετε τι σημαίνει Moulin Rouge; Τα σοφιστικέ και λαμπερά κοστούμια των ταινιών του Ziegfeld; Χρυσοποίκιλτα, χρωματιστά, με φτερά και πούλιες κεντημένα κοστούμια και σκηνικά σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με χορό και μουσική. Καλωσορίσατε στον κόσμο του burlesque…!

Για μια στιγμή, κλείστε τα μάτια και φέρτε στον νου σας τα πιο όμορφα ταμπλό βιβάν των παραστάσεων του τότε! Θα σας μεταφέρουν έναν αέρα από τα παλιά…

Σε αυτό το θαυμάσιο σόου, γεμάτο χρώματα, τραγούδια, κωμικές θεατρικές στιγμές και αρτίστες, ο κονφερασιέ – crooner, George Ban Gable, μας ταξιδεύει σε ευρωπαϊκά καμπαρέ μαζί με τις σταρ - καλλιτέχνιδες του burlesque Lolly Wish και La Dandizette.

burle

Οι καλλιτέχνες της Golden Age Revue προέρχονται από όλα τα σημεία της Ευρώπης και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα όπου υπερισχύει η τέχνη της σαγήνης και του κομψού και συνδυάζει την παντομίμα, τον χορό, την επικοινωνία με τους θεατές.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια εμπειρία όπου το όνειρο γίνεται πραγματικότητα… και που θα σας μείνει αξέχαστο για πάρα πολλές μέρες… και νύχτες!

The Artists

Η Miss Lolly Wish, η Γοητευτική Ξανθιά Γοργόνα

Πριν μεταμορφωθεί στην "Glamorous Blond Siren" η Lolly Wish σπούδασε υποκριτική. Τα σχέδια της ζωής την οδήγησαν πολύ φυσιολογικά προς το καμπαρέ, ένα χώρο ονειρεμένο για την πληθωρική ξανθιά, όπου δεν υπάρχουν όρια στην επιτήδευση και την κομψότητα.

Οι πιο γνωστές σκηνές του Παρισιού της δίνουν την ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα της ως burlesque performer. Τα νούμερα που παρουσιάζει ταξιδεύουν έπειτα σε Λονδίνο και Μιλάνο και αυτό της δίνει την ευκαιρία να συμπρωταγωνιστήσει σε μια περιοδεία που την πάει στα πιο όμορφα θέατρα του Βελγίου με τον Jan de Smet.

Για να συμπληρώσει τον κύκλο της τέχνης της, αποφασίζει να δοκιμάσει να γράψει στίχους, να συνθέσει και να τραγουδήσει τα τραγούδια της η ίδια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στις ΗΠΑ για το τελευταίο της βίντεο.

Αυτή η διαδρομή μέσα από τόσους διαφορετικούς ορίζοντες την κάνει να γίνει περιζήτητη από διάσημους φωτογράφους. Χτίζει μια εικόνα του εαυτού της δυνατή, δυναμική, πλήρη, στο ύψος του γκλάμουρ του οποίου εμπνέει και σύντομα γίνεται η πρέσβειρα του ELLE Belgique, του designer ζαχαροπλάστη Jean-Antoine Luminaissance, του οίκου χαβιάρι Kian Caviar, και πολλών εκδόσεων περί "retro".

Μην ξεχνάμε όμως ότι η είναι ακτιβίστρια της Γυναίκας και έχει γίνει νονά του συνδέσμου κατά του καρκίνου του μαστού, όπου παίρνει τον ρόλο της πολύ στα σοβαρά.

burle 2

La Dandizette, η μεσογειακή femme fatale

Με τη μεσογειακή φιγούρα της και τον κοσμοπολίτικο αέρα της, η παρουσία της Dandizette είναι μια διονυσιακή ωδή στη θηλυκότητα.

To όνομά της (θηλυκός δανδής) προέρχεται από τις επαναστάτριες γυναίκες της Βικτωριανής εποχής που με την ενδυμασία τους (και χωρίς αυτή) περνούσαν πρωτοπόρα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα. Λόγω των ζουμερών καμπυλών της και του φωτεινού χαμογέλου της εμφανίζεται σε ρόλους μούσας, αριστοκρατικής δεσποσύνης ή κωμωδού.

Η ελληνίδα, La Dandizette, είναι επαγγελματίας από τις λίγες, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και καλλιέργεια, καθώς επίσης, άπταιστη προφορά εις την γερμανικήν, γαλλικήν και αγγλικήν. Χορεύει  βιεννέζικο βαλς είναι η πρέσβειρα της Ελλάδας στις διεθνείς burlesque σκηνές. Είναι εμπνευσμένη από τη Belle Époque, το βερολινέζικο Cabaret και τα αμερικανικά Pin Up Girls και αναβιώνει την τέχνη του θεατρικού burlesque.

Σαν κοσμοπολίτισσα “Αφροδίτη” γιορτάζει τη θηλυκότητα με χάρη, αισθησιασμό και χιούμορ και με την εμφάνιση και την αύρα της μεταφέρει σε εικόνες που θυμίζουν ασπρόμαυρες ταινίες και την καλή ζωή άλλων εποχών.

Η Dandizette είναι γνωστή πλέον στο ελληνικό κοινό και μυεί τις Αθηναίες που συμμετέχουν στα burlesque workshops της στη λάμψη των vintage showgirls. Είναι επίσης ιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης για ενημέρωση και εκπαίδευση για θέματα φεμινισμού και ισότητας των φύλων, Gender Wave.

George Bangable, ο Τζέντλεμαν του Πόθου

O κατεξοχήν dandy, μια από τις μετρημένες στα δάχτυλα αναγνωρισμένες αντρικές φιγούρες στον χώρο της και ρέτρο σκηνής στην Ευρώπη.

Επαναφέροντας στην επικαιρότητα το στυλ των αστέρων της χρυσής εποχής του χολιγουντιανού κινηματογράφου, όπως και των διάσημων καλλιτεχνών του music-hall, με το χαρακτηριστικό του λεπτό μουστάκι, ο George Bangable διαπρέπει ως η εικόνα του "Γοητευτικού Τζέντλεμαν".

Ηθοποιός και πολυτάλαντος καλλιτέχνης με πλούσιο βιογραφικό (κινηματογράφο, τηλεόραση, θέατρο,musical , διαφήμιση, αλλά και τραγουδιστής σε Reflex, ένα από τα πρώτα βέλγικα boys band, και επίσης στο Victory Jazz Big Band) έχει εξελιχθεί ως στιλάτος crooner, ένα είδος Monsieur Loyal που γνωρίζει πώς να μαγεύει το κοινό μέσα από το χορό και τα τραγούδια που πάνε από το 1920 ως το 1960. Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ jazz, charleston, cha-cha, mambo, rumba…: όλα μαζί, με μία γερή δόση τσαχπινιάς. Εκπροσωπεί, μαζί με την ξανθιά του "bombshell", Miss Lolly Wish, ένα γοητευτικό ντουέτο, που παίζει με ειρωνεία στα θέματα της αγάπης, του πόθου και της ζήλειας μέσα στο ζευγάρι.

O George δεν αρέσκεται στο να τραγουδάει απλός τα τραγούδια, τα σκηνοθετεί κιόλας… σε τέτοιο βαθμό όπου καμιά φορά δεν μένει και πολύ ντυμένος επί σκηνής, αφήνοντας τις κυρίες να ονειρεύονται περισσότερα…

Το ψευδώνυμο του είναι ένα διπλό λογοπαίγνιο, πρώτον στον Clark Gable, μεγάλο γόη του αμερικάνικου κινηματογράφου με το φινετσάτο μουστάκι στα χρόνια του 40-50, αλλά επίσης στην αγγλοσαξονική έκφραση "to be bangable" που λέγεται για κάποιον με πολύ μεγάλο κασέ… ή και ότι άλλο προκύψει!

Οι θαμώνες των καμπαρέ τον αναγνωρίζουν επίσης με το υποκοριστικό "Mister G point"!" και είναι όντως πολλά υποσχόμενο … !

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman