ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πως να γίνετε δημιουργικοί

Tweet
Share
Tweet
Share

Είτε ψάχνετε λύση για να κάνετε τη δουλειά σας πιο δημιουργική, είτε απλά νιώθετε πως μπορείτε να τα καταφέρετε και καλύτερα γιατί τον τελευταίο καιρό δεν δίνετε το 100% του εαυτού σας, υπάρχουν λύσεις για να «επανεκκινήσετε» τον εγκέφαλο σας! Και το καλύτερο; Δεν θα χρειαστείτε παρά λίγα λεπτά για να εφαρμόσετε τις συμβουλές.

με τα πορίσματα των ερευνών, ενεργοποιεί τα κέντρα ελέγχου του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη δημιουργικότητα.

-Γράψτε με το χέρι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου βασίζονταν στα χειρόγραφά τους. Η υπερβολική χρήση των νέων τεχνολογιών επιδρά αρνητικά στην ανθρώπινη σκέψη.

- Ζητήστε τις γνώμες των άλλων. Πολλές φορές δειλιάζουμε και δεν ζητάμε την άποψη του άλλου. Οφείλουμε όμως να έχουμε στο μυαλό μας πως με μια αντικειμενική ματιά μπορούμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας.

-Κάντε συνειρμούς. Μάλιστα μπορείτε να κάνετε το εξής παιχνίδι. Ανοίξτε το λεξικό σε μια τυχαία λέξη και γράψτε σε ένα χαρτί οτιδήποτε σας έρχεται στο μυαλό σχετικά με αυτήν. Αφήνοντας το μυαλό σας ελεύθερο να περιπλανηθεί ενισχύετε την έμπνευσή σας, κάτι το οποίο μπορεί να σας κάνει πιο δημιουργικούς.

-Εστιάστε σε κάτι μπλε ή πράσινο. Πλήθος ερευνών έχουν αποδείξει πως τα χρώματα αυτά βελτιώνουν την απόδοση σε γνωστικές διεργασίες.

-Πιείτε με μέτρο! Μετρημένη ποσότητα αλκοόλ αυξάνει τη δημιουργικότητά μας, καθώς ο εγκέφαλός μας συσχετίζει φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους πράγματα και βρίσκει έμπνευση εκεί που δεν υπάρχει. Προσοχή! Από την άλλη υπερβολική ποσότητα αλκοόλ μπορεί να δείτε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman