ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ζωή μέσα από ξένα μάτια

Tweet
Share
Tweet
Share

Πως θα ήταν ο κόσμος με ξένα μάτια; Τους τυφλούς ανθρώπους ή αυτούς που έχουν προβλήματα όρασης έχει σκοπό να βοηθήσει η νέα εφαρμογή που θέτει τις δυνατότητες των smartphones στη διάθεση όσων το έχουν ανάγκη. Ο λόγος για την εφαρμογή «Be my eyes».

Oι εθελοντές χρήστες με το δωρεάν application έχουν τη δυνατότητα με απλό τρόπο να δανείσουν την όρασή τους σε ένα τυφλό άτομο, την ώρα που εκείνο χρειάζεται για να διαβάσει μια επιγραφή ή να αναγνωρίσει ένα αντικείμενο.

Εκτός αυτού, τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να ζητήσουν βοήθεια σε πραγματικό χρόνο, ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζονται.

Πώς λειτουργεί

Η χρήση της εφαρμογής είναι απλή. Από τη στιγμή που θα κατεβάσετε την εφαρμογή επιλέγετε εάν είστε εθελοντής βοηθός ή άτομο με απώλεια όρασης και στη συνέχεια η εφαρμογή φέρνει σε επαφή αυτόν που αναζητά και αυτόν που προσφέρει βοήθεια μέσω βιντεοκλήσης.

Όταν η εφαρμογή εντοπίσει διαθέσιμο εθελοντή, το άτομο που ζητά βοήθεια μέσω του Be My Eyes, συνδέεται μαζί του, και του δείχνει με το smartphone του το αντικείμενο ή την επιγραφή ή ότιδήποτε άλλο επιθυμεί να αναγνωρίσει.

Μέχρι αυτή την ώρα στην εφαρμογή είναι γραμμένοι περισσότεροι από 11.000 εθελοντές και 1.100 τυφλοί χρήστες ενώ έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία πάνω από 1900 περιπτώσεις αναζήτησης βοήθειας, παρόλο που το Be My Eyes, μετρά μόνο λίγες ώρες ζωής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman