ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από τις XK120 και XK140 στην E-Type

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το 1935, όταν μια μικρή εταιρία μοτοσικλετών στο Coventry, της Αγγλίας, ξεκίνησε ένα σαλόνι σπορ αυτοκινήτων που ονομάζεται Jaguar SS, λίγοι θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει ότι ήταν η γένεση ενός από τις πιο εμβληματικές μάρκες όλων των εποχών.

H Motorbooks έρχεται με το πιο εντυπωσιακό βιβλίο της Jaguar με όλα τα μοντέλα από το 1935, σε περιγταφή του Nigel Thorley.

Nigel Thorley

Ακόμη και τα αυτοκίνητα που φαίνεται να απουσιάζουν από το κάδρο για κάποιο χρονικό διάστημα όπως το XJ-S τοποθετούνται στο πλαίσιο και παίρνουν τη σωστή θέση τους στο κάδρο του σπορ αυτοκινήτου.

Nigel Thorley

"Υπήρξε πάντα κάτι ιδιαίτερο για το εμπορικό σήμα της Jaguar, ακόμα και από την αρχή πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το όνομα μόλις ξεκίνησε", γράφει ο Thorley. "Τότε, ξεχώρισε για τα σπορ χαρακτηριστικά και την εξαιρετική αξία του, χαρακτηριστικά που συνεχίζουν μέχρι σήμερα".

Nigel Thorley

Το E-Type "Έχει γίνει το σημείο αναφοράς με το οποίο έχουν μετρηθεί όλα τα άλλα σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο" σημειώνει ο Thorley. "Όπως είπε κάποτε ο Enzo Ferrari, είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο στον κόσμο."

Τίποτα δεν έχει πλησιάσει τον E-Type από την άποψη της καθαρότητας του στυλ και "το συνολικό πακέτο απόδοσης, πρακτικότητα, άνεση και καλή εμφάνιση συν την αξία του χρήματος όταν είναι καινούργιο και το επενδυτικό δυναμικό τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι έμεινε στα χρονικά, ένα πραγματικό εμβληματικό αυτοκίνητο. "

Nigel Thorley

Αν και η επιχείρηση (μαζί με τη Land Rover) βρίσκεται στα χέρια του ομίλου Tata που εδρεύει στην Ινδία, "συνέχισε να αναπτύσσει τη φήμη της Jaguar για το καλύτερο αυτοκίνητο της βρετανικής μηχανικής και στυλ", λέει ο Thorley. "ένας από τους λίγους βρετανούς κατασκευαστές  έχει στηρίξει όλα αυτά που έχουν επενδυθεί σε αυτό κατά τη διάρκεια των ετών. Η επιτυχία έχει αναδείξει την επιτυχία."

Ακόμη και στην εποχή των υβριδικών και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Jaguar παραμένει μία και μοναδική.

Motorbooks

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.