ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Boys do(n't) cry

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητα όντα από τους άνδρες και μάλιστα ξεσπούν σε κλάματα με μεγαλύτερη ευκολία… Αυτή είναι μια κοινά αποδεκτή θεωρία που οι περισσότεροι πάνω κάτω έχουμε στο μυαλό μας. Σκεφτήκατε ποτέ πως είναι ωστόσο λανθασμένη; Αν όχι διαβάστε τα παρακάτω δεδομένα. Μια νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πως το εργασιακό άγχος προκαλεί δάκρυα ακόμα και στα μάτια των πιο ισχυρών ανδρών. Τη μελέτη πραγματοποίησε ένας εμπειρογνώμονας του άγχους, με αφορμή ένα συμβάν στη δουλειά.

Οι γυναίκες επιστήμονες είχαν περισσότερες πιθανότητες να κλάψουν στην εργασία από τους άνδρες συναδέλφους τους, όταν τους ασκούσαν κριτική, σύμφωνα με το νομπελίστα βιοχημικό Tim Hunt. «Επιτρέψτε μου να σας πω για το πρόβλημά μου με τα κορίτσια. Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν βρίσκονται στο εργαστήριο: τα ερωτεύεστε, σας ερωτεύονται και όταν τα επικρίνετε, κλαίνε». Aπό την άλλη πλευρά, ο καθηγητής και συνάδελφός του, Ad Vingerhoets, πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη έρευνα καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως το «ισχυρό» φύλο είναι πιο πιθανό να ρίξει ένα δυνατό κλάμα στο χώρο της εργασίας, κάτι που έρχεται να αντικρούσει τις παρατηρήσεις του Hunt.

«Πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσα μια έρευνα επάνω στους ψυχοθεραπευτές. Στην εν λόγω μελέτη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες θεραπευτές κλαίνε πιο συχνά απ’ ότι οι γυναίκες θεραπεύτριες», δήλωσε ο Vingerhoets μιλώντας στον Guardian. Tα στοιχεία έδειξαν ότι το 87,4% των θεραπευτών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν κλάψει τουλάχιστον μία φορά στον χώρο εργασίας, ενώ οι πιο πολλοί ήταν άνδρες.

sad man 850x607

Λίγο αργότερα ήρθε και η παραίτηση του Hunt από το Royal Society και το University College του Λονδίνου εξαιτίας των σεξιστικών σχολίων, τα οποία προκάλεσαν στο χώρο του διαδικτύου μεγάλες αντιδράσεις, ενώ με αφορμή το γεγονός δημιουργήθηκε το hastgag #distractinglysexy, όπου γυναίκες εργαζόμενες σε επιστημονικά εργαστήρια δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένες να ρίξουν ούτε δάκρυ πάνω από το μικροσκόπιο.

 

Το 87,4% των θεραπευτών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν κλάψει τουλάχιστον μία φορά στον χώρο εργασίας

Ο διάσημος επιστήμονας περιέγραψε τον εαυτό του ως «σοβινιστικό γουρούνι» στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Δημοσιογράφων Επιστήμης στη Σεούλ και τάχθηκε υπέρ των εργαστηρίων με εργαζομένους του ιδίου φύλου. Ο Vingerhoets, ο οποίος ασχολείται με τη μελέτη των δακρύων εδώ και 25 χρόνια, εξήγησε πως απαιτείται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να επαληθευτούν τα συμπεράσματα και να εξετασθούν για συγκεκριμένους χώρους.

1350905

Σε γενικές γραμμές τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιδρούν έντονα συναισθηματικά απέναντι σε περιστατικά όπως ο θάνατος, η νοσταλγία, η απώλεια. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ανδρικός πληθυσμός είναι αυτός που μπορεί να βάλει πιο εύκολα τα κλάματα όταν έχει να κάνει με θετικά γεγονότα, λόγω συγκίνησης.

Πηγή: theguardian.com

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman