ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Που θα πιείτε μπύρα φθηνά και άφοβα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η παραγωγή της μπύρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στον κόσμο, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες  του κλάδου - Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken International, Carlsberg Group- κατέχουν μόνο το 50% της παγκόσμιας αγοράς. Το συγκεκριμένο ποτό είναι νούμερο ένα στη λίστα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο, ενώ θεωρείται το τρίτο πιο δημοφιλές μετά το νερό και το τσάι.

Η Κρακοβία και το Κίεβο είναι οι πιο φθηνές πόλεις για να αγοράσει κανείς μπύρα με τη μέση τιμή του μπουκαλιού να διαμορφώνεται στις 1,07 λίρες. Υψηλά στη λίστα με τις πιο οικονομικές περιοχές βρίσκεται η Ουκρανία αλλά και η Πολωνία, ενώ το top 3 συμπληρώνει η Μπρατισλάβα. Στην κατάταξη ακολουθούν το Βελιγράδι, η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη.

beer krakow 3357966b

Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα κρύο ποτήρι μπύρα χωρίς να πληρώσετε πολλά χρήματα μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε στις ασιατικές χώρες. Το Μπαλί, το Δελχί, η Μανίλα και η Μπανκογκ βρίσκονται στο top 20 με τις φθηνότερες περιοχές, καθώς η μέση τιμή του μπουκαλιού διαμορφώνεται στις λιγότερες από 1,50 λίρες.

Ιδανική για τους λάτρεις της μπύρας είναι επίσης η ισπανική Μάλαγα. Η πιο ακριβή, από την άλλη πλευρά, πόλη για αγορά μπύρας είναι η Γενεύη. Ένα μπουκάλι 330 ml κοστίζει γύρω στις 4,08 λίρες. Το Χονγκ Κονγκ, το Τελ Αβίβ, το Όσλο και η Νέα Υόρκη κλείνουν τη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις. Το Λονδίνο βρίσκεται στην 63η θέση, με το μπουκάλι να κοστίζει περίπου 2,92 λίρες.

beer geneva 3357965b

Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα μπουκάλι μπύρα από σουπερμάρκετ, τότε η πιο φθηνή περιοχή για να το κάνει είναι το Βελιγράδι, ενώ η πιο ακριβή το Όσλο. Ο βρετανικός λαός καταναλώνει 79 λίτρα μπύρας ετησίως, οι Πολωνοί 127, ενώ οι Ινδοί μόλις έξι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman