ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε αυτές τις χώρες το τσούζουν στα γεμάτα!..

Tweet
Share
Tweet
Share

Το χάρτη με τις χώρες του πλανήτη που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ δημοσιεύει ο Independend, με βάση τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι Ευρωπαίοι πίνουν περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο με την Λευκορωσία να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην κατανάλωση αλκοόλ. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Λιθουανία, την τρίτη η Τσεχία και ακολουθούν η Κροατία και η Αυστρία.

Η Γαλλία βρίσκεται στην 7η θέση παγκοσμίως, όπου κυριαρχεί παραδοσιακά η κατανάλωση κρασιού, η Ιρλανδία στην 8η,  η Γερμανία στην 12η θέση (με την κατανάλωση μπύρας να κυριαρχεί) μία θέση υψηλότερα από τη Ρωσία, και η Βρετανία καταλαμβάνει την 18η θέση προς έκπληξη πολλών. 

Οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου είναι αρκετά χαμηλά στη σχετική λίστα με την Ισπανία να βρίσκεται στην 31η θέση, την Ιταλία στην 63η και την Ελλάδα παραδόξως στην 51ηθέση. Και στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία το κρασί είναι πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών ακολουθεί η μπύρα, τα «σκληρά ποτά» και τέλος τα υπόλοιπα οινοπνευματώδη.

Στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας βρίσκονται το Αφγανιστάν, η Μαυριτανία, το Κουβέιτ, η Σομαλία και το Μπανγκλαντές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman