ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι συμβαίνει όταν τρως ένα αυγό κάθε μέρα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι πλούσια σε σίδηρο, πρωτεϊνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, είναι φθηνά και εύκολα στο μαγείρεμα. Τα αυγά είναι τέλεια, τι συμβαίνει όμως όταν τα τρώμε κάθε μέρα;

Μέχρι σήμερα θεωρούνταν πως η κατανάλωση τους σχετίζεται με την υψηλή χοληστερόλη, ο επαγγελματίας διαιτολόγος από τη βρετανική Dietetic Association, δρ. Frankie Phillips, ωστόσο εξήγησε πως «δεν υπάρχει όριο στα αυγά που μπορεί κάποιος να φάει μέσα σε μια μέρα, αλλά μια λογική ποσότητα θα ήταν να καταναλώσει δύο. Με δύο βραστά αυγά, ποσέ ή ομελέτα, κερδίζετε 12 γραμμάρια πρωτεϊνης όπως επίσης και ποσότητες των βιταμινών A, D και Β, ιωδίου και σεληνίου».

egg 2

«Καλό παράλληλα θα ήταν να συνδυάσετε το αυγό με μια πηγή βιταμίνης C, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το σίδηρο», συμπλήρωσε ο επιστήμονας.

Ένα αυγό την ημέρα μπορεί να συμβάλλει στην καλή μας υγεία. Σύμφωνα με το Healthy Food House, βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, των δοντιών και συνδράμει στην υγεία των οστών και του δέρματος. Τα αμινοξέα παράλληλα βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και του άγχους.

eggs2

Όπως τόνισε ο δρ. Phillips, «τα αυγά περιέχουν θερμίδες όπως όλες οι τροφές (130 σε 2 μόλις αυγά), γι’ αυτό η υπερκατανάλωσή τους μπορεί να έχει δυσάρεστα για το σώμα και την υγεία αποτελέσματα».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας συμβουλεύει τους καταναλωτές να ελέγχουν την ποιότητα αλλά και την ημερομηνία λήξης των αυγών πριν την αγορά τους προς αποφυγή δηλητηριάσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman