ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρεις ευρωπαϊκές κλασικές ταινίες που άφησαν εποχή

Tweet
Share
Tweet
Share

Υπάρχουν τρεις ευρωπαϊκές κλασικές ταινίες που άφησαν εποχή. Ταινίες, που θεωρούνται από τους ειδικούς από τις πιο πρωτοποριακές, και εξακολουθούν και σήμερα να είναι όχι μόνο επίκαιρες αλλά και πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους κινηματογραφιστές. 

Ας τις θυμηθούμε:

L’ Eclisse του Michelangelo Antonioni

>

Με πρωταγωνιστές τους Alain Delon και Monica Vitti και με φόντο την Ιταλία, αυτό το κλασσικό film του 1962 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών. 
Η ταινία θεωρείται κορυφαία για την πρωτοποριακή της αισθητική και την στυλιζαρισμένη της φωτογραφία.

Le Cercle Rouge του Jean-Pierre Mellville

 <>

Στο φιλμ του 1970 με πρωταγωνιστή τον Alain Delon, κριτικοί και θεατές είδαν για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου την πιο μακριά σκηνή χωρίς διαλόγους. Όλοι μείνανε προσηλωμένοι στη μεγάλη οθόνη αφού η σκηνή παρακολουθεί την πιο επική ληστεία ever!

Rocco & His Brothers του Luchino Visconti

 <>

Σ’ αυτό το Ιταλικό φιλμ του ‘60 που πρωταγωνιστούν οι Alain Delon, Renato Salvatori, Annie Girardot και Claudia Cardinale, εμφανίζονται και οι πολύ δικοί μας Σπύρος Φωκάς και Κατίνα Παξινού. Η ταινία άφησε εποχή τόσο για την έντονη ερμηνεία των ηθοποιών όσο και για την σκληρή της αισθητική. Η κινηματογράφηση του Rocco & His Brothers έφερε τόσο κοντά τον ρεαλισμό με το συναίσθημα που έκανε τους κριτικούς της εποχής να πλέξουν το εγκώμιο του Luchino Visconti ομόφωνα.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman