ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

7 τυφλοί, θρύλοι τραγουδιστές που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι μουσικοί θρύλοι αφθονούν. Όμως οι τυφλοί μουσικοί θρύλοι είναι πολύ πιο σπάνιοι και γενικά αποδεικνύουν μια εκπληκτική πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους. Εδώ είναι 7 θρυλικοί τυφλοί τραγουδιστές που με το ταλέντο τους άλλαξαν για πάντα τον κόσμο της μουσικής.

Οι ιστορίες επιτυχίας τους μας γοητεύουν. Και όσο πιο δύσκολο είναι να φτάσετε στην κορυφή, τόσο πιο συναρπαστική είναι η ανάβαση. Μας αρέσει να ακούμε για ανθρώπους των οποίων η δύσκολη ζωή ήταν τόσο ηρωικά ξεπερασμένη που εμπνέει τους υπόλοιπους να συνεχίσουνε  παθιασμένοι. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι οι ιστορίες για τους μουσικούς, των οποίων η τύφλωση δεν αποτελούσε εμπόδιο για την επιτυχία, θα μας ώθησαν να φτάσουμε στους αστέρες. Εδώ είναι 7 τυφλοί τραγουδιστές που κατάφεραν να κάνουν ακριβώς αυτό.

Diane Schuur

Πιο  γνωστή ως τραγουδίστρια και πιανίστας της τζαζ, η Schuur έχει εξερευνήσει μια ποικιλία από ήχους, συμπεριλαμβανομένων των λατιν, της gospel και της  pop. Έχει κερδίσει το Grammy για την καλύτερη γυναικεία φωνητική απόδοση στη τζαζ δύο φορές και διαθέτει μια προνομιούχα, τέλεια μνήμη. Γεννήθηκε  τυφλή, αλλά σίγουρα αυτό  δεν κατάφερε να την σταματήσει.

Legendary Blind Singers Who Changed Music

Ο José Feliciano

Από το νησί του Πουέρτο Ρίκο, ο Feliciano είναι τυφλός από τη γέννησή του. Είναι θρύλος των Λατίνων πριν από την εποχή της Gloria Estefan. Τα πιο γνωστά του χιτς περιλαμβάνουν ένα δημοφιλές εξώφυλλο του The Doors, και το καλύτερο ένα ενιαίο χριστουγεννιάτικο αλμπουμ το "Feliz Navidad".

Legendary Blind Singers Who Changed Music

Ronnie Lee Milsap

Ένας θρύλος της country music, ο Ronnie Milsap έφτασε στο αποκορύφωμά του στη δεκαετία του '70 και του '80. Πολύ πριν η Taylor Swift παρουσιάσει το δημοφιλές της μείγμα της  καουντρι και της ποπ, ο Milsap, ένα μεγάλο ταλέντο με στυλ και πολλά χιτς όπως “It Was Almost Like a Song”  και "Rain Smokey Mountain". Μια διαταραχή γέννησης τον κατέστησεε ουσιαστικά τυφλό.

Legendary Blind Singers Who Changed Music

Stevie Wonder

Φυσικά ο Stevie Wonder βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Πώς δεν θα μπορούσε; Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές του 20ου αιώνα - τυφλοί ή άλλως. Ήταν παιδί θαύμα και είναι ικανός όχι μόνο ως τραγουδιστής, αλλά ως τραγουδοποιός, παραγωγός, και στο να παίζει μια μεγάλη ποικιλία οργάνων. Τα μάτια του δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν πλήρως καθώς γεννήθηκε έξι εβδομάδες πρόωρα, οπότε έγινε τυφλός λίγο μετά τη γέννηση.

Legendary Blind Singers Who Changed Music

Gilbert Montagne

Αυτός ο θρυλικός Γάλλος μουσικός φημίζεται για το αναμφισβήτητο ταλέντο του ως πιανίστας, και τραγουδιστή. Ήταν τυφλός από τη γέννησή του και το διάσημο χιτ του "The Fool "το 1971 τον  σηματοδοτεί ως ένα καλλιτέχνη που ο κόσμος τον θυμάται ακόμα . Ακόμη και σήμερα, η δημοτικότητά του στη Γαλλία ζει καλά, αν και ίσως αξίζει μια ακόμη διεθνή αναγνώριση.

-Legendary Blind Singers Who Changed Music

Andrea Bocelli

Όλοι γνωρίζετε το όνομά του, αλλά ίσως δεν γνωρίζατε ότι ο Andrea Bocelli γεννήθηκε με συγγενές γλαύκωμα, μια σπάνια κατάσταση ματιών που τον άφησε τελείως τυφλό στην ηλικία των 12. Η φωνή του έχει περιγραφεί από πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες και κριτικούς ως μια από τις πιο όμορφες στον κόσμο, με την Celine Dion να λέει ότι "αν ο Θεός τραγουδούσε, η φωνή θα πρέπει να ακούγονταν όπως του Andrea Bocelli."

Legendary Blind Singers Who Changed Music

Ray Charles

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τραγουδιστές αυτής της λίστας, ο Ray Charles γεννήθηκε με καλή  όραση. Ξεκίνησε να την χάνει γύρω στην ηλικία των 5 ετών και έγινε τελείως τυφλός όταν  ήταν 7 ετών. Το ταλέντο και η μουσική του ικανότητα ήταν τόσο εμφανής για όλους, που πολλοί τον χαρακτήριζαν απλά ως "The Genius". Ο Frank Sinatra δήλωσε ότι ο Ray Charles ήταν "η μόνη αληθινή ιδιοφυία στην show business". Τώρα αυτό είναι ένα φιλοφρότημα, ειδικά από τον ίδιο τον Sinatra!

Legendary Blind Singers Who Changed Music

Εμείς, ως κοινωνία, είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε απολαύσει έναν εκπληκτικό αριθμό θρύλων σε όλες σχεδόν τις περιοχές της show business. Και ακόμη και μεταξύ τους, οι θρυλικοί τραγουδιστές είναι μια ιδιαίτερη  απόλαυση.

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman