ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς να σαγηνεύεις τα πλήθη

Tweet
Share
Tweet
Share

Γοητεία, προσωπικότητα, ισχύς, αυτοπεποίθηση. Είναι όλοι χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να διαθέτουμε. Ή τουλάχιστον αν δίνουμε αυτή την εντύπωση. Ακόμη και αν δεν είμαστε όλα αυτά μαζί. Το Penna σας δίνει μικρές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να πιστεύουν ότι είστε όλα τα παραπάνω.

1. Κούνα το κεφάλι σου όταν κάποιος σου μιλάει. Κάποιο λόγο θα έχουν και οι πολιτικοί που το κάνουν.

2. Οι φιλοφρονήσεις θα πρέπει να γίνονται με στυλ, κομψότητα και χωρίς υπερβολές. Συνήθως η πιο ασφαλής επιλογή είναι να επικεντρώνονται στην προσωπικότητα και όχι στην εμφάνιση.

«Το status που έβαλες στο Facebook για την τάδε εξέλιξη ήταν πολύ αστείο. Σοβαρά, τα ποσταρίσματά σου με κάνουν πάντα και γελάω».

3. Όταν εκφράζεις γνώμη για κάτι, πάντα να ρωτάς και τον άλλον τη δική του.

«Αυτή η μπριζόλα είναι φανταστική, εξαιρετικά μαγειρεμένη. Νίκο, τι λες εσύ για την μπριζόλα;»

4. Όταν παρακολουθείς μια συζήτηση μην είσαι αυτός που απλώς περιμένει με ανυπομονησία να έρθει η σειρά του να μιλήσει. Το να είσαι καλός ακροατής είναι ιδιαίτερο προσόν και σε βοηθά επίσης να εντοπίζεις την κατάλληλη στιγμή, στην πορεία της συζήτησης, να μιλήσεις εσύ.

5. Να θυμάσαι τις λεπτομέρειες και να ευχαριστείς τους ανθρώπους για πράγματα, που συνήθως δεν κάνεις.

«Εκείνο το κρασί που μου πρότεινες πριν από μερικές εβδομάδες, έχει γίνει το αγαπημένο μου. Σε ευχαριστώ πολύ που μου το σύστησες. Έχω να μάθω πολλά από τις γνώσεις σου για τα κρασία.»

6. Μην σταυρώνεις τα χέρια όταν μιλάς σε κάποιον. Η γλώσσα του σώματος μεταδίδει το μήνυμα ότι είσαι κλειστός στην επικοινωνία γεγονός που δεν επιτρέπει στον άλλον να αισθανθεί οικεία.

7. Το γραπτά μηνύματα είναι μέρος της καθημερινότητας και της σύγχρονης κουλτούρας πλέον. Οπότε και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε είναι πολύ σημαντική. Απέφυγε να κλείνεις τις φράσεις σου με ένα ΧΑ ΧΑ – τύπου γέλιο. Καταδεικνύει ανασφάλεια και αβεβαιότητα για ό,τι έχει προηγηθεί. Το τέλειο σημείο στίξης είναι η τελεία. Το λέει και η λέξη. Αν θέλεις να ελαφρύνεις το επίπεδο της επικοινωνίας, απλώς χρησιμοποίησε ένα πιο καθημερινό λεξιλόγιο και ύφος γραφής.

Αντί να γράψεις:

«Πέρασα τόσο ωραία μαζί σου στην παραλία σήμερα. Καλύτερος καιρός ελπίζω την επόμενη φορά ΧΑ ΧΑ ΧΑ»

Γράψε:

«Η συννεφιά δεν μας χάλασε την μέρα στην παραλία, ήταν πολύ ωραία. Τοπαιχνίδιπουμουέμαθεςήταντέλειο»

8. Να είσαι αισιόδοξος. Σκοτεινοί, άκεφοι και μουρτζούφληδες ποτέ δεν κερδίζουν την ταμπέλα του γοητευτικού ή του χαρισματικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman