ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν τα χέρια "βάφονται" με αίμα...

Tweet
Share
Tweet
Share

Νόμιζαν πως διέπραξαν το τέλειο έγκλημα. Τα ίχνη που άφησαν ωστόσο πίσω τους, τους πρόδωσαν με το χειρότερο τρόπο. Ένας άντρας στο όνομα του έρωτα σκοτώνει τη σύντροφό του… Μια οικογένεια ξεκληρίζεται και το μυστήριο δεν μπορεί να λυθεί... Ένα ζευγάρι εκτελεί το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του. Όλα εγκλήματα πρωτοφανούς αγριότητας που συγκλόνισαν όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και κάθε ψυχή απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Διαφορετικά κίνητρα, διαφορετικές ιστορίες, ο ίδιος παρανομαστής. Φρίκη και αποτροπιασμός.

Ο κόσμος ανέκαθεν ήθελε να μάθει όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γύρω από ένα φόνο. Οι εγκληματικές ενέργειες, ιδίως αυτές με θύματα μικρά παιδιά, καθηλώνουν την κοινή γνώμη, σοκάρουν και προκαλούν, ενώ ταυτόχρονα ερεθίζουν και την ανθρώπινη περιέργεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 4χρονης Άννυ, κατά την οποία μέχρι και οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με περιγραφές που ξεπερνούσαν τις αντοχές που τους παρείχε η εμπειρία τους. Πολλοί εξέφρασαν απόψη, από ειδικούς και μη, μέχρι και υπουργούς... Μαζί με την ανθρώπινη φύση που δεν μπορεί, για κάποιο ανεξήγητο λόγο να αντισταθεί στα εγκλήματα, υπάρχει και η ανθρώπινη περιέργεια. Συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.

c71d2f26cd0695f7e8cb67ceaef1a6df

Μια καλλονή θύμα πάθους

Ήταν ξημερώματα της 11ης Απριλίου όταν ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε με τα χέρια του στο σπίτι του στη Βέροια την 20χρονη Κική Κούσογλου, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Έχοντας οργανώσει το τέλειο έγκλημα, μετέφερε τη σορό της στην περιοχή Φράγμα Ασωμάτων Ημαθίας και τα πράγματά της σε άλλο σημείο. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας ο δράστης πρόχειρα έθαψε το πτώμα στο ίδιο σημείο όπου το είχε εγκαταλείψει με τη βοήθεια 40χρονου συγγενή του. Τέσσερις μήνες αργότερα ομολόγησε την ενοχή του, ενώ οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο της τραγωδίας. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, το ζευγάρι είχε χωρίσει έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης, ένα μήνα πριν το έγκλημα. Ο Δάνος Μουρατίδης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Διαβατών.

Ένα παιδί θύμα bullying

Με μια άνευ προηγουμένου για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση ήρθαν αντιμέτωπες οι Αρχές της Ημαθίας μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι. Το παιδί εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006 ενώ πήγαινε σε μάθημα ζωγραφικής στην Ανωνιάδειο Στέγη της Βέροιας. Για μήνες η υπόθεση παρέμεινε ανεξειχνίαστη, ενώ πολλοί από την τοπική κοινωνία δεν μίλησαν παρ’ όλο που γνωρίζαν λεπτομέρειες που μπορούσαν να βοηθήσουν. Ο μικρός Άλεξ από την Βέροια είχε εξαφανιστεί, η μητέρα και ο πατριός του τον έψαχναν παντού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα… Τότε, μια παρέα παιδιών τα οποία πείραζαν, κοροϊδεύαν και απειλούσαν τον 11χρονο ομολόγησαν το πρωτοφανές  έγκλημα… Τον χτύπησαν, τον έσπρωξαν και τελικά τον σκότωσαν. Η σορός του άτυχου Άλεξ… δεν βρέθηκε ποτέ και εκείνος έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο θύμα του bullying στην Ελλάδα.

acqihoqaix4ca0690b02a7b

Οχτώ σφαίρες στο κεφάλι

Άναυδοι οι κάτοικοι της Πάτρας ενημερώθηκαν στις 14 Απριλίου του 2005 για τη δολοφονία του 38χρονου πυγμάχου Ανδρέα Παΐζη. Το θύμα είχε δεχτεί τηλεφώνημα για να πάει στη λέσχη του, ενώ φεύγοντας από το σπίτι είπε στη γυναίκα του να τον περιμένει για φαγητό. Μόλις έφτασε στον προορισμό του, στη λέσχη του στα Ψηλαλώνια, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ενώ ένας γνωστός του τον πλησίασε και τον σημάδεψε με οπλοπολυβόλο. Ο Παϊζης αντέδρασε μάλλον περιφρονητικά. Ο εκτελεστής δεν απάντησε αλλά αντίθετα τον πυροβόλησε δεκατρείς φορές, οκτώ από τις οποίες ήταν στο κεφάλι. Από τότε μέχρι σήμερα οι δολοφόνοι του παραμένουν άφαντοι.

upl5336c2ab602b2

Οι σατανιστές της Παλλήνης

Ήταν παραμονές Πρωτοχρονιάς του έτους 1994, όταν αποκαλύφτηκε η υπόθεση των “σατανιστών της Παλλήνης”. Το πανελλήνιο συγκλονισμένο παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Η “σατανική τριάδα”, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, κατηγορήθηκε ότι αποπλάνησε νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ανήλικα. Όλοι μαζί επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας. Στις 27 Αυγούστου 1992 οι τρεις δράστες οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Ο Ασημάκης Κατσούλας και ο Μανώλης Δημητροκάλλης έγδυσαν τη μικρή, της φόρεσαν χειροπέδες και την υποχρέωσαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι, αλλά εκείνη διατήρησε τις αισθήσεις της. Αργότερα τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια ασέλγησαν πάνω της και έβαλαν φωτιά στο άψυχο σώμα της.

frantsiz

Ο φονιάς που τεμάχισε τη σύζυγό του

Στις 25 Ιουνίου του 1987 ένας ρακοσυλλέκτης εντόπισε σε κάδο σκουπιδιών δεκαέξι ανθρώπινα μέλη. Η 18χρονη Ζωή Γαρμανή είχε τεμαχιστεί από τον σύζυγό της έπειτα από έντονη λογομαχία. Το κεφάλι της βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου. Ο σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής, τότε 27χρονος φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ, υποστήριξε ότι η σύζυγός του έχει τραυματιστεί έπειτα από έντονο καβγά. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η παθολογική ζήλια. Με σύνεργα ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί από τις 3.30 μέχρι τις 7.00 το πρωί τεμάχιζε το άψυχο κορμί της. Το 2005, έπειτα από 18 χρόνια κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος.

timthumb

Ο μακελάρης των ιερόδουλων

Τον Ιανουάριο του 1996 η αποκάλυψη ότι ο Αντώνης Δαγκλής ήταν ο δολοφόνος με το άσπρο φορτηγάκι που βίαζε, σκότωνε και διαμέλιζε ιερόδουλες συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Ο 22χρονος δολοφόνησε τρεις γυναίκες, τις οποίες τεμάχισε στο φορτηγάκι του. Στις 29 Οκτωβρίου 1995 εντοπίστηκε κοντά στα διόδια της Τραγάνας το τεμαχισμένο πτώμα της 29χρονης Ελένης Παναγιωτοπούλου. Τα κομμένα μέλη της είχαν σκορπιστεί σε διάφορα σημεία, ενώ ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει τα σπλάχνα της. Το μεσημέρι των Χριστουγέννων στην περιοχή του Βοτανικού διερχόμενοι ανακάλυψαν το πτώμα της 26χρονης ιερόδουλης Αθηνάς Λαζάρου. Στις 24 Ιανουαρίου του 1996 οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη στο λευκό φορτηγάκι του τρόμου. Ο ίδιος ομολόγησε και τη δολοφονία που είχε διαπράξει, σε ηλικία 18 χρόνων, αλλοδαπής ιερόδουλης. Μέλη του πτώματός της είχαν βρεθεί το 1992 έξω από το Πολεμικό Μουσείο και δύο μέρες νωρίτερα στον Βοτανικό. Δεκατρείς φορές ισόβια ήταν η ετυμηγορία των δικαστών, την οποία άκουσε ψύχραιμος. Ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

7 M

Η συγκλονιστική υπόθεση Δουρή

Την 1η Ιανουαρίου 1994 αποκαλύφτηκε η συγκλονιστική υπόθεση Δουρή. Ο Μανώλης Δουρής, 40 χρόνων τότε, βίασε και δολοφόνησε τον εξάχρονο γιο του, Νίκο. Είχε άλλα έξι παιδιά. Η υπόθεση «έκλεισε» με την αυτοκτονία του παιδοκτόνου, στις 25 Φεβρουαρίου 1996, στις φυλακές της Τρίπολης. Την πράξη του είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα του λίγες μέρες πριν.

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί έχουν σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία οι αστυνομικές σειρές, οι ταινίες μυστηρίου και τα θρίλερ που επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Και μάλιστα της πιο ειδεχθούς. 

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman