ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έτσι θα βρείτε την ευτυχία στη ζωή σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Η σωματική και η ψυχική κούραση στην καθημερινή ζωή είναι αναπόφευκτη αφού ο μέσος άνθρωπος χωρίς υπερβολές όλη μέρα τρέχει προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της εργασίας αλλά και της οικογένειας. Σε όποια ηλικία κι αν είναι καλείται να φέρει εις πέρας δύσκολα έργα ενώ στο τέλος της ημέρας η υπερένταση δεν τον αφήνει να χαλαρώσει.

Το Business Insider παρουσιάζει απλούς και εύκολους τρόπους για να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο όμορφη.

Να βάζετε πάντα πρόγραμμα στη ζωή σας

Ο σχεδιασμός ανοίγει το δρόμο για μια πιο εύκολη ζωή, αφού προλαμβάνει το άγχος. Καταγράφοντας για παράδειγμα τι έχετε να κάνετε για την επόμενη ημέρα δημιουργείτε ένα πλάνο το οποίο οργανώνει το χρόνο σας. Έτσι μπορείτε παράλληλα να είστε πιο παραγωγικοί.

Κάντε τη σωστή ιεραρχία

Δημιουργήστε μια λίστα και αποκλείστε όσες εργασίες δεν επείγουν. Ορίστε τις προτεραιότητές σας και πρώτα-πρώτα ολοκληρώστε αυτές.

Αφήστε στην άκρη τους πάρα πολλούς στόχους

Για να πετύχετε εξάλλου τους στόχους σας χωρίς να τους αφήνετε στη μέση πρέπει να τους διεκπεραιώνετε έναν έναν. Εάν καταπιάνεστε με πολλά πράγματα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προσθέσετε άγχος στη ζωή σας.thumbnail

Μην αφήνετε εκκρεμότητες

Οι δουλειές που δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι βάρος στη ζωή σας. Από τις πιο απλές, όπως η τακτοποίηση του γραφείου, μέχρι και τις πιο σύνθετες, όπως ένα πρότζεκτ για τη δουλειά.

Να φτάνετε έγκαιρα στα ραντεβού σας

Με τον τρόπο αυτό θα είστε πάντα πιο χαλαροί, διότι η αργοπορία προκαλεί στρες.

Βάλτε το «όχι» στη ζωή σας

Αν θέλετε κάτι να αποφύγετε, πείτε απλά όχι. Πολλοί δυσκολεύονται να αρνηθούν καθώς φοβούνται μήπως δυσαρεστήσουν κάποιον. Θα είστε όμως εσείς ευχαριστημένος αν κάνετε κάτι που δεν θέλετε; Μάλλον όχι.

happyness1

Ασχοληθείτε με πράξεις που θα σας κάνουν χαρούμενους για πέντε λεπτά

Μπορεί ο χρόνος να σας φαίνεται λίγος, όμως σίγουρα είναι μια γερή δόση ευτυχίας. Οργανώστε έτσι τη μέρα σας, ώστε να σας απομείνουν 5 λεπτά για ακούσετε το αγαπημένο σας κομμάτι ή να διαβάσετε λίγες σελίδες από το βιβλίο σας.

Περάστε χρόνο μόνοι σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα και αμέσως θα αισθανθείτε καλύτερα. Μόνο εσείς γνωρίζετε τι θέλετε και τι είναι καλύτερο για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το τηλέφωνο μακριά σας. Μπορείτε να πάτε για περπάτημα ή απλά να κάτσετε και να ηρεμήσετε.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman