ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν η αυτογνωσία φθάνει...στα άκρα!

Tweet
Share
Tweet
Share

Για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας, δεν χρειάζεται ίσως να...περπατήσετε μακριά. Αρκεί να ρίξετε μια εξεταστική ματιά στα δάχτυλα των ποδιών σας. Κάποιοι ασκημένοι στην παρατήρηση υποστηρίζουν ότι τα κάτω άκρα των ανθρώπων αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε για τον χαρακτήρα τους.

Μήπως είναι καιρός να ρίξετε μια προσεκτική ματιά χαμηλότερα;  

Ρωμαϊκό πόδι

Στο πιο συνηθισμένο σχήμα το μεγάλο δάχτυλο είναι μακρύτερο με τα υπόλοιπα σταδιακά να μικραίνουν.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι αρκετά φιλικοί και σταθεροί. Τα βρίσκουν με τους περισσότερους ανθρώπους, ενώ μπορούν και τα βγάζουν πέρα με τους δύστροπους.

Το πόδι της φωτιάς

Εδώ τα δάχτυλα θυμίζουν φωτιά με το δεύτερο από αυτά να είναι μεγαλύτερο από το πρώτο, ενώ τα υπόλοιπα μικραίνουν βαθμιαία.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι δημιουργικοί, φιλόδοξοι και ενεργητικοί. Αν και δεν το παραδέχονται τους αρέσει να προκαλούν αναστάτωση και χάος. Συνήθως έχουν έξυπνα σχέδια, με τους ανθρώπους που μπλέκονται σε αυτά να μην θυμούνται το πως ακριβώς...πείστηκαν να βρεθούν μέσα σε αυτά.

Το...αγροτικό

Οταν τα δάχτυλα είναι σχεδόν στο ίδιο μήκος, με το μεγάλο να είναι ελάχιστα πιο μακρύ.

Λέγεται πως αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, αλλά, λίγο αναβλητικοί, επειδή, χρειάζονται πολύ χρόνο μέχρι να πάρουν μια απόφαση.

Η υπομονή, ο ρεαλισμός και ειλικρίνεια είναι επίσης αρετές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Μάλιστα, είναι εκείνοι που δίνουν λύσεις σε συγκρούσεις, καταφεύγοντας σε διπλωματικές οδούς.

Η...ιδιαιτερότητα του "μικρού"

Το σχήμα αυτό μοιάζει το ρωμαϊκό πόδι, ωστόσο εδώ το μικρό δαχτυλάκι κάνει τη διαφορά, μιας και είναι πάρα πολύ μικρό.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μάλλον είστε ντροπαλοί ή αρκετά μυστικοπαθείς. 

Τα χαλαρά

Τα δάχτυλα που έχουν μεταξύ τους απόσταση φανερώνουν άνθρωπο που επιδιώκει να έχει συνεχώς νέες και συναρπαστικές εμπειρίες.

Αν έχετε το λεγόμενο «πόδι του ταξιδιώτη» δεν θέλετε να έχετε ρίζες πουθενά και δείχνετε ευτυχισμένοι με αυτή την επιλογή.

Του μαχητή

Αν έχετε το πόδι του πολεμιστή, τότε το μεγάλο δάχτυλο προεξέχει και τα υπόλοιπα έχουν το ίδιο μήκος.

Αυτό σημαίνει πως τα δίνετε όλα, όταν καταπιάνεστε με θέματα που σας συναρπάζουν. Σε περίπτωση μάλιστα αντιπαράθεσης με άλλον, τότε υπερασπίζεστε την άποψή σας μέχρι τελικής πτώσεως.

Πιρικλής (Πήρε κλίση)

Οταν το δεύτερο με το τρίτο δάχτυλο έχουν ελαφρύ κενό και το δεύτερο έχει μια κλίση προς το μεγάλο δάχτυλο, τότε είστε ένας φιλειρηνικός και πράος άνθρωπος. Είστε ήσυχος και προτιμάτε να μην μπλέκεστε σε περίεργες καταστάσεις.

Τσίτα τα γκάζια 

Αν έχετε τεντωμένα δάχτυλα, αυτό σημαίνει πως το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ξεφεύγει από τα άλλα τέσσερα, τα οποία είναι πιο κολλημένα μεταξύ τους.

Αυτό δείχνει πως είστε ένας άνθρωπος που είναι ευτυχισμένος ως αουτσάιντερ. Σε οποιαδήποτε κατάσταση συνήθως επιλέγετε να κάνετε τον συνήγορο του διαβόλου, μόνο και μόνο για να υπάρχει ενδιαφέρον στη συζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman