ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Απολαμβάνουν τον ήλιο και μετά φεύγουν"…

Tweet
Share
Tweet
Share

Λιάζονται για όσο το επιτρέπει ο καιρός και μετά εξαφανίζονται. Έρχονται και παίρνουν από τη χώρα αυτό που θέλουν και μετά ως δια μαγείας εξαφανίζονται, προς άλλους τόπους, για να συναντήσουν καλύτερες και πιο ευχάριστες... καιρικές συνθήκες. Κάπως έτσι περιγράφει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου τις κινήσεις των παράνομων μεταναστών.

Αρμόδια υπουργός είναι, κάτι θα ξέρει. Η περιγραφή της δε, καταδεικνύει ότι όλες οι αναφορές περί προβλήματος παράνομης μετανάστευσης είναι μάλλον υπερβολικές. Καθώς αν κανείς δώσει βάση – έχουμε όλη την καλή πρόθεση, σεβόμενοι μάλιστα και την θεσμική της ιδιότητα – στα λεγόμενά της, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα η χώρα. Διότι οι παράνομοι μετανάστες προσέρχονται στην χώρα, κάνουν ένα stop-over, «παίρνουν» λίγο ήλιο και μετά εξαφανίζονται. Ερωτηθείσα δε για το πώς εξαφανίζονται δήλωσε αναρμόδια διότι όπως διευκρίνισε «εγώ ελέγχω την είσοδο όχι την έξοδο»…

εγώ ελέγχω την είσοδο όχι την έξοδο

exit sign by jackgunski d653j9z

Τα παραπάνω προκάλεσαν τα αυθόρμητα γέλια των δημάρχων της χώρας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) όπου παρευρέθη και η κ. Χριστοδουλοπούλου. Η ΚΕΔΕ συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα το μεταναστευτικό. Συνεδρίαση στην οποία της ζητήθηκε από την κ. Χριστοδουλοπούλου να συγκεντρώσει πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ποιου προβλήματος, δεν εξήγησε καθώς όπως αναφέρουμε και παραπάνω, οι παράνομοι μετανάστες εξαφανίζονται μόνοι τους.

kaminis xristodoulopoulou

Ο ευφάνταστος διάλογος της κ. Χριστοδουλοπούλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη που προκάλεσε την θυμηδία των μελών της ΚΕΔΕ:

Καμίνης: «Δεν κατάλαβα με ποιο επιχείρημα μας λέει η κυρία υπουργός ότι οι μετανάστες παραμένουν για λίγο και φεύγουν. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει;» 

Χριστοδουλοπούλου: «Στατιστικά το βλέπουμε»

Καμίνης: «Πού πάνε κυρία υπουργέ;». 

Χριστοδουλοπούλου: «Στην Ευρώπη».

Καμίνης: «Πώς πάνε;» 

Χριστοδουλοπούλου: «Δεν το ξέρω αυτό. Απλώς εξαφανίζονται»

(ξεσπούν οι δήμαρχοι σε γέλια)

Χριστοδουλοπούλου: «Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Να ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman