ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι 7+1 αλήθειες που δεν ξέρετε για αγαπημένα τραγούδια

Tweet
Share
Tweet
Share

Και ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τις πιο κρυφές και άγνωστες ιστορίες που συνοδεύουν τραγούδια που έχουν σημαδέψει γενιές και γενιές. Αν θέλετε να μάθετε τι μυστικό κρύβει το "I Don't Want To Miss A Thing" και πώς εμπνεύστηκε ο Bob Marley το "I Shot The Sheriff" ή ο Kurt Cobain τον τίτλο του "Smells Like Teen Spirit", διαβάστε παρακάτω τα απίστευτα μυστικά μερικών πολύ πετυχημένων εμπορικά τραγουδιών.

Rock Your Body
Το γνωστό τραγούδι του Justin Timberlake, "Rock Your Body", είχε γραφτεί από τον Pharrell Williams για τον Michael Jackson. Ωστόσο, ο παραγωγός του βασιλιά της ποπ απέρριψε το τραγούδι και έτσι κατέληξε στα χέρια του Justin.

I Don't Want To Miss A Thing
Ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια στην ιστορία της μουσικής, το "I Don't Want To Miss A Thing" που αγαπήσαμε όλοι από την ταινία "Armageddon", δημιουργήθηκε για τη φωνή της Celine Dion και όχι για τους Aerosmith, που τελικά το απογείωσαν.
 

Smells Like Teen Spirit
Κι όμως το διάσημο τραγούδι του σπουδαίου Kurt Cobain τιτλοφορήθηκε με αφορμή ένα κοριτσίστικο εφηβικό αποσμητικό. Το "Smells like teen spirit" πήρε τον τίτλο από ένα σύνθημα της Katherine Hanna, -τραγουδίστρια των Bikini Kill- στον τοίχο του Cobain, ως ένα αστείο για το πως μυρίζει η ίδια. Ο Cobain φαίνεται πως θεώρησε τη φράση αρκετά επαναστατική, καταφέρνοντας να πουλήσει το δίσκο "Nevermind" σε 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Jeremy
Αφορμή για τη δημιουργία του τραγουδιού "Jeremy" στάθηκε ένα άρθρο εφημερίδας που διάβαζε ο Eddie Vedder, σχετικά με ένα 16χρονο μαθητή από το Τέξας. Ο λόγος για τον Jeremy Wade Delle, που αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του. Μάλιστα, όλοι οι στίχοι του τραγουδιού είναι παρμένοι από το εν λόγω δημοσιογραφικό άρθρο.

Angel
Το τραγούδι της Sarah McLachlan's, "Angel," εκτός από το σκοτεινό αίσθημα που σου αφήνει, κρύβει και ένα προσωπικό μήνυμα της τραγουδίστριας. Όπως έχει δηλώσει η ίδια: "Το κομμάτι αυτό αναφέρεται στην εξάρτηση της ηρωίνης και είναι αφιερωμένο σε όλους τους συνάδελφους μου, που λίγο-πολύ ξέρουν τι εννοώ."

Respect
Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν μόνο την εκτέλεση της θρυλικής Aretha Franklin, στο εν λόγω τραγούδι, όμως η αλήθεια είναι πως πρώτος εκτέλεσε το τραγούδι ο Otis Redding. Ωστόσο, στα χέρια της Aretha Franklin, το κομμάτι άλλαξε καθοριστικά, κάνοντάς το απόλυτα δικό της.

Sweet Child o' Mine
Κι όμως, το "Sweet Child o' Mine" των Guns 'N Roses από το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Appetite For Destruction", γράφτηκε μέσα σε πέντε λεπτά, όσο ο Axl Rose άκουγε κάποια μελωδία κιθάρας από διπλανό δωμάτιο.

I Shot The Sheriff
Για όσους δεν το γνωρίζουν το κομμάτι "I Shot The Sheriff" του Bob Marley είναι γραμμένο για την αντισύλληψη. Ο Marley ήταν φανατικός αντίπαλος της, θεωρώντας την ιεροσυλία. Η ιστορία του τραγουδιού πηγάζει από το γιατρό που συνταγογραφούσε το φάρμακο της αντισύλληψης για τη φίλη του. Όταν ο Marley έμαθε πως ο γιατρός είχε βλέψεις να γίνει σερίφης, έγραψε το τραγούδι "I Shot The Sheriff", δημιουργώντας ένα θρυλικό κομμάτι που οι περισσότεροι νομίζουν πως αναφέρεται στην αστυνομία.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman