ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η απογείωση στο σεξ είναι κυριολεκτικά θέμα χρόνου

Tweet
Share
Tweet
Share

Μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian University του Μονάχου λέει πως η άποψη ότι το σεξ είναι καλύτερο στην αρχή μίας σχέσης είναι ένα κατάφωρο ψέμα.

Οι ερευνητές κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα "Αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στην διάρκεια της σχέσης;". Έτσι, ζήτησαν από 3. 000 ανθρώπους, μεταξύ 24 και 41 ετών, να επιλέξουν πότε ήταν πιο ικανοποιημένοι με την σεξουαλική τους ζωή ως ζευγάρι.

Τα αποτελέσματα μίλησαν από μόνα τους. Ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση κορυφώνεται  στο τέλος του πρώτου χρόνου. Και μετά, υποκύπτοντας στην αναπόφευκτη φθορά,  αρχίζει να παίρνει την κατιούσα.

Εντάξει μπορεί να μη μάθαμε κάτι που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ, αλλά επιβεβαιώσαμε πόσο σημαντική είναι η οικειότητα προκειμένου να προκύψει συναρπαστικό σεξ.

Βλέπεις, σύμφωνα με την έρευνα, μετά από ένα χρόνο μαζί, ένα ζευγάρι είναι εξοικειωμένο με τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες του συντρόφου του και κατά συνέπεια βάζει τα δυνατά του για να του τα εκπληρώσει. 

Άλλο ένα αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι τα ζευγάρια που τσακώνονται συχνά είναι, κατά γενική ομολογία, είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από την σεξουαλική τους ζωή (εντάξει, σιγά το νέο αυτό ήταν εύλογο).

Ένα πραγματικά ενδιαφέρον εύρημα όμωςείναι ότι σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο ερχομός ενός παιδιού σε μία σχέση μπορεί να μειώνει την συχνότητα αλλά δεν αλλοιώνει την ποιότητα του σεξ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman