ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η εποχή των datasexual

Tweet
Share
Tweet
Share

Καταφέρατε να αποφύγετε να χαρακτηριστείτε metrosexual, retrosexual, ecosexual, technosexual, asexual και νομίζετε ότι γλιτώσατε από κάθε πιθανό χαρακτηρισμό της σεξουαλικότητάς σας; Κι όμως κάνετε λάθος.

Καλείστε τώρα να αποποιηθείτε ακόμα ένα χαρακτηρισμό με δεύτερο συνθετικό το …sexual. Γιατί όσο εξελίσσεται η κοινωνία σε συνδυασμό με την τεχνολογία, τόσο αυξάνεται η διείσδυση των δεδομένων ακόμη και στο κρεβάτι μας.

datasexa1024135603 10

Εκ πρώτης όψεως ο datasexual είναι ένας από εμάς, είναι ίδιος με εμάς. Είναι αμείλικτα «ψηφιακός»καταγράφει κάθε στοιχείο της προσωπικής των ζωής και νομίζει ότι τα δεδομένα είναι… σέξι. Η ζωή του είναι απόλυτα τακτοποιημένη, σε επίπεδο δεδομένων τουλάχιστον.

Datasexual

Ο datasexual περνά υπερβολικό χρόνο στο διαδίκτυο μοιράζοντας προσωπικές πληροφορίες στο κοινό του. Η διαφορά από άλλους, που συνηθίζουν να κοινοποιούν κάθε τους κίνηση είναι ότι φροντίζει να εξωραΐζει κάθε στοιχείο που αφορά τον εαυτό του. Θέλει κάθε στοιχείο, που «βγάζει» στη φόρα για τον ίδιο να είναι τέλειο. Ειδικοί εξηγούν ότι πρόκειται για κάποιας μορφής εγωπαθούς εμμονής, η οποία μετουσιώνεται σε υπερβολική έκθεση στο κοινό (είτε πρόκειται για φίλους, ακολούθους ή απλώς χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο).

Ο κλασσικός τύπος ατόμου, που κοινοποιεί ό,τι κάνει παραθέτει και τα αρνητικά του χρησιμοποιώντας τα για να βελτιωθεί σε αντίθεση με τον datasexual, ο οποίος εμμένει στην προβολή της τέλειας, ατσαλάκωτης εικόνας. Κάνει το λεγόμενο facebook face–lift, λίφτινγκ στο facebook, χρησιμοποιώντας photoshop για τις εικόνες του και λογοκρισία για τα γραφόμενά του.

301928489 1280x960

Η μετριοφροσύνη του χρησιμοποιείται εμμέσως για επίδειξη πλούτου, κύρους, δόξας, ενώ ακόμη και τα σχόλιά του εμπεριέχουν ματαιοδοξία μέσω της προβολής στοιχείων, που υποδηλώνουν εξαιρετική κατάσταση υγείας, δίνουν πόντους στον datasexual.

Εκτός διαδικτύου ο datasexual έχει επίσης χαρακτηριστική συμπεριφοράΜιλά συχνά για τον εαυτό του χρησιμοποιώντας στοιχεία που τον «ανεβάζουν» στα μάτια του συνομιλητή του προκαλώντας συχνά και ζήλια, με ένα επιτηδευμένα αδιάφορο ύφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman