ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

…όλη μέρα για 3 λίρες

Tweet
Share
Tweet
Share

Μας προκαλούν έκπληξη όταν τα βλέπουμε ή τα λέμε, αλλά όχι όταν τα κάνουμε. Για να μην νομίζουμε ότι μόνο εμείς (σ.σ. οι Έλληνες) είμαστε συντηρητικοί και κυρίως πουριτανοί. Οι Άγγλοι αναγκάστηκαν να αποσύρουν μια ευφάνταστη διαφήμιση, η οποία σκοπό είχε να «επιβιβάσει» τους μετακινούμενους σε μια νέα γραμμή των λεωφορείων του Κάρντιφ.

Γιατί αποσύρθηκε; Λόγω κοινωνικής κατακραυγής. Γιατί το μήνυμα διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας, που εκτελεί δρομολόγια με λεωφορεία σε Κάρντιφ και άλλα σημεία στην Ουαλία, είχε ένα σαφές, σεξουαλικό υπονοούμενο.

Η εταιρεία New Adventure Travel προχώρησε σε διαφημιστική εκστρατεία τοποθετώντας την αφίσα μιας γυμνόστηθης – εντυπωσιακής – γυναίκας στο πίσω μέρος των λεωφορείων. Η γυναίκα κρατούσε ένα πανό, ώστε να διεγείρει την φαντασία όσον αφορά στις «γραμμές» του κορμιού της. Τι έγραφε το πανό;

«Καβάλησέ με όλη μέρα για μόλις 3 λίρες».

buswoman

Social media και τοπική κοινωνία του Κάρντιφ ξεσηκώθηκαν, με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά την έναρξη της καμπάνιας, αυτή να βρει άδοξο... τέλος. Μπορεί η εκστρατεία να περιελάμβανε και γυναικεία και ανδρικά μοντέλα, η γυναικεία εκδοχή όμως ήταν αυτή που προκάλεσε την θύελλα των αντιδράσεων.

busman

Γυναικείες οργανώσεις ξεσηκώθηκαν, πολύς λόγος έγινε για μποϊκοτάζ της εταιρείας, η οποία αναγκάστηκε να απολογηθεί και να δικαιολογηθεί με εκτενή ανακοίνωσή της.

Ίσως αν δήλωναν ότι το μοντέλο είχε κάψει το στηθόδεσμό του, να ήταν πιο δεκτικό το αγγλικό κοινό στο μήνυμα…

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman