ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα ουίσκι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα (ένα όμως!)

Tweet
Share
Tweet
Share

Σας περιγράφουμε τα οφέλη του ουίσκι όπως τα περιγράφει ένας επιστήμονας μεν, συστηματικός πότης δε. Δεν ξέρουμε ποια από τις δύο ιδιότητες υπερισχύουν στην παρακάτω λίστα, εσείς κρατήστε ό,τι σας… βολεύει. Προσοχή, όμως ο κατάλογος αφορά την λελογισμένη κατανάλωση. Η οποία να σημειώσουμε δεν είναι υποκειμενική. Ο λόγος περί ενός ποτηριού ουίσκι την ημέρα. Για αυτό το νου σας στις υπερβολές.

whiskey2

1. Τονώνει τη μνήμη

Περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου, ενώ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος ενισχύοντας τη μνήμη. Παράλληλα, η αιθανόλη στο ουίσκι βοηθά τους νευρώνες να λειτουργήσουν σωστά. Για αυτό η δικαιολογία «δεν θυμάμαι γιατί είχα πιει» μάλλον δεν θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

2. Καταπολεμά το άγχος

Περιορίζει το στρες και ηρεμεί τα νεύρα. Το γνωρίζουμε και εμπειρικά αυτό. (Γιατί στο Penna ζούμε πριν γράψουμε…) Ο συνδυασμός του να «κατεβάζει» ρυθμούς ο εγκέφαλος με την τόνωση του κυκλοφορικού βοηθά στον οργανισμό να παρέχει τις απαιτούμενες ποσότητες σωστά οξυγονωμένου αίματος που μας φέρνει λίγα βήματα πιο κοντά στην ηρεμία.

whiskey4

Μην ξεχνάτε ότι αναφερόμαστε σε κατανάλωσε με μέτρο.

3. Καταπολεμά την αύξηση βάρους

Σε σύγκριση με άλλα ποτά το ουίσκι έχει λίγες θερμίδες και δεν περιέχει λιπαρά. Ωστόσο προκαλεί κατακράτηση υγρών, που δεν είναι όμως λίπος στο σώμα. Οπότε μάλλον μικρό το κακό.

4. Μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού.

Αποτρέπει τη χοληστερίνη από το να κατευθύνεται στο καρδιαγγειακό σύστημα. Χαλαρώνει παράλληλα τις αρτηρίες, επιτρέποντας το αίμα να κυλά πιο εύκολα σε αυτές.

5. Βοηθά στη χώνεψη

Για αιώνες θεωρούνταν χωνευτικό, το οποίο καταναλώνονταν ύστερα από ένα βαρύ γεύμα. Τα συστατικά του και η αυξημένη του περιεκτικότητα σε αλκοόλ περιορίζουν την όρεξη.

whiskey5

Μετά το ουίσκι ήρθε το Underberg και σήμερα λόγω κρίσης, η σόδα, ή το Ξινό Νερό...

6. Σύμμαχος της μακροζωίας

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύουν από πολλές ασθένειες, ενώ περιορίζουν τον ρυθμό γήρανσης των κυττάρων.

whiskey3

7. Φιλικό για διαβητικούς

Καθώς δεν περιέχει υδατάνθρακες, δεν επηρεάζει τα επίπεδα του ζαχάρου.

8. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Διατηρεί παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του ερυθρού οίνου. Περιορίζει τον κίνδυνο δημιουργίας θρομβώσεων αποτρέποντας εμφράγματα και εγκεφαλικά.

9. Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου

Η μετριοπαθείς κατανάλωση ουίσκι θωρακίζει τον οργανισμό από το Αλτσχάιμερ και την άνια σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα.

10. Προλαμβάνει και θεραπεύει το κοινό κρυολόγημα

Είναι γνωστή η θετική επίδραση του ουίσκι στην αντιμετώπιση αλλεργιών και κρυολογήματος. Το αλκοόλ που περιέχει, σκοτώνει τα μικρόβια. Για καλύτερα αποτελέσματα κατά του βήχα και του πονόλαιμου προσθέστε λίγο ουίσκι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι.

Και μην ξεχνάτε:

whiskey6

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman