ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν ο έρωτας συναντά την επιτυχία... στο χαρτί

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο έρωτας, ως θέμα, πάντα "πουλάει". Ακόμη και οι λιγότεροι μυημένοι στο διάβασμα, συνήθως υποκύπτουν σε αυτόν, έστω μόνο από περιέργεια. Γιατί εκτός από κοινωνικά είμαστε και συναισθηματικά όντα. Το Penna σας παρουσιάζει τα πιο εμπορικά βιβλία όλων των εποχών με θέμα… τον έρωτα.

Image 1

"Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2007. Αντικείμενό του είναι μια αγάπη που έγραψε ιστορία στο χρόνο. Ο πατέρας της Φερμίνα Δάσα αντιδρά έντονα στο σφοδρό έρωτα της κόρης του με τον συνομήλικό της, Φλορεντίνο Αρίσα. Εκείνη με τον καιρό απομακρύνεται, ενώ αυτός παραμένει συναισθηματικά ανάπηρος σχεδόν σε όλη του τη ζωή, καθώς είναι ανήμπορος να την ξεχάσει. Η Φερμίνα, αντίθετα, υποκύπτει στα θέλγητρα ενός γοητευτικού και έμπειρου γιατρού, φτιάχνει οικογένεια και εκλογικεύει την απώλεια του πρώτου άνδρα στη ζωή της. Οι δύο πρωταγωνιστές επιζούν σαν να είναι απρόσβλητοι από την επιδημία της εποχής, τη χολέρα, λόγω της δύναμης με την οποία ερωτεύτηκαν. Θα συναντηθούν μόνον όταν ο σύζυγος της Φερμίνα πεθάνει και το πεδίο για τον Φλορεντίνο είναι και πάλι ελεύθερο.

Image 2

"Ανεμοδαρμένα ύψη" της Έμιλι Μπροντέ

Ο λόγος για το μοναδικό μυθιστόρημα της συγγραφέως που ενώ γράφτηκε μεταξύ του Δεκεμβρίου 1845 και του Ιουλίου 1846, παρέμεινε αδημοσίευτο μέχρι τον Ιούλιο του 1847. Εκδόθηκε με το ψευδώνυμο Έλλις Μπελ. Ο τίτλος του μυθιστορήματος προέρχεται από ένα σπίτι στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Το βιβλίο πραγματεύεται τον παράφορο έρωτα μεταξύ της Κάθριν Έρνσο και του Χίθκλιφ, ενός παιδιού που υιοθέτησε ο πατέρας της Κάθριν. Όταν ο κύριος Έρνσο πεθαίνει, ο νέος προπηλακίζεται από τον αδελφό της Κάθριν, τον Χίντλεϊ. Φεύγει από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη και επιστρέφει έπειτα από χρόνια ως πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος. Αμέσως θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο με σκοπό να εκδικηθεί για όσα πέρασε στο παρελθόν. Το μυθιστόρημα αποτελεί ένα αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας.

Image 3

"Η ιστορία της Ο" της Πολίν Ρεάζ

Το μυθιστόρημα σαδομαζοχισμού της Γαλλίδας Ντομινίκ Ορί, η οποία υπέγραψε με το ψευδώνυμο Πολίν Ρεάζ, κυκλοφόρησε πριν 50 χρόνια προκαλώντας τεράστιο σάλο. Η Ο είναι μια Παριζιάνα φωτογράφος, η οποία, για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες του φίλου της, Ρενέ, πηγαίνει τρόφιμος στον πύργο Roissy όπου λειτουργεί ιδιωτική σχολή σαδομαζοχισμού, για να εκπαιδευτεί ως πειθήνια ερωτική παρτενέρ. Η γυναίκα εξοικειώνεται με τα μυστικά της ερωτικής τέχνης, ενώ υποτάσσεται οικειοθελώς. Μετά την αποφοίτηση η Ο μπαίνει στην υπηρεσία του πατρικού φίλου του εραστή της, Σερ Στέφεν, να του εκπληρώνει κάθε επιθυμία.

Image 4

"Ο Εραστής της Λαίδη Τσάτερλυ" του Ντέιβιντ Λόρενς

To πολυσυζητημένο αριστούργημα ασχολείται με την ερωτική ιστορία μιας αριστοκράτισσας, της Κόνι Τσάτερλι και ενός άντρα της εργατικής τάξης, του δασοφύλακα Μέλορς. Στο βιβλίο διερευνάται το σεξουαλικό πάθος ως το μόνο αληθινό στοιχείο στη ζωή. Υπάρχουν πολλές τολμηρές περιγραφές, ενώ αναδεικνύεται η πληρότητα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενότητα σώματος και πνεύματος.

Image 5

"Ο Τροπικός του Καρκίνου" του Χένρυ Μίλερ

Ο Χένρι Μίλερ εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1930 και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και έζησε για δέκα περίπου χρόνια. Η περίοδος αυτή καθόρισε τον ίδιο αλλά και τα έργα του: «Ο Τροπικός του Καρκίνου» (1934), «Μαύρη άνοιξη» (1936), «Ο Τροπικός του Αιγόκερω» (1939), τα οποία τον ανέδειξαν και ως συγγραφέα. Στη Γαλλία και γενικότερα στην Ευρώπη, «Ο Τροπικός του Καρκίνου», που διαδραματίζεται στο φαντασμαγορικό Παρίσι του Μεσοπολέμου, προσέλκυσε ακόμα και το πιο απαιτητικό αναγνωστικό κοινό. Ακόμα και σήμερα θεωρείται σταθμός στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Image 6

"Έντεκα Λεπτά" του Πάουλο Κοέλιο
 
Στα «Έντεκα Λεπτά» παρουσιάζεται η ιστορία της Μαρίας, μιας νεαρής Βραζιλιάνας από την επαρχία, οι πρώτες ερωτικές εμπειρίες της οποίας είναι καταστροφικές. Πιστεύει πως δεν θα βρει ποτέ την πραγματική αγάπη, μια συνάντηση ωστόσο αργότερα θα ανατρέψει τα δεδομένα που είχε στο μυαλό της. Από έρωτα φτάνει στη Γενεύη, ενώ στη συνέχεια καταλήγει στην πορνεία. Η Μαρία στη συνέχεια καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο δρόμο της στείρας σεξουαλικής απόλαυσης ή της αληθινής αγάπης.

Image 7

"Για πάντα" της Τζούντι Μπλουμ

Χάρη σ’ αυτό έγινε η αγαπημένη συγγραφέας των έφηβων κοριτσιών της Αμερικής και ένας ακόμη λόγος για να ψάχνουν οι μητέρες τους, τα συρτάρια τους.
Ο πρώτος έρωτας μιας κοπέλας, η απόφασή της να κάνει σεξ και το μπέρδεμα στο μυαλό της, γέμισαν την ταχυδρομική της θυρίδα με γράμματα από χιλιάδες κοπέλες που ζητούσαν συμβουλές. Η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών το κατατάσσει στη λίστα με τα πιο επίμαχα βιβλία.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman