ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Once upon a town: Ένα project για την ελπίδα και τη ζωή

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο καλλιτέχνης γκράφιτι Falko με καταγωγή από το Cape Town, ζωγράφισε με τον τρόπο του όλη τη Νότια Αφρική. Η αποστολή του ήταν να αλλάξει την αντίληψη των ντόπιων σχετικά με την αξία της τέχνης. Το συγκεκριμένο project με τίτλο “Once Upon A Town”, φωτογραφήθηκε από τον Luke Daniel.

«Προσθέτεις λίγο χρώμα και δεν έχεις πια μια κακοφτιαγμένη καλύβα», είπε ο Falko στο πλήρωμα της Red Bull. «Αντίθετα, βλέπεις ένα έργο τέχνης πάνω στην καλύβα η οποία τώρα αποτελεί μέρος μιας τεράστιας υπαίθριας γκαλερί. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει η αντίληψη των ανθρώπων για την τέχνη».

Ο Falko δραστηριοποιείται στην graffiti σκηνή από το 1988, όταν και έφτιαξε το πρώτο του έργο πάνω στον τοίχο του Westridge High School στο Mitchell’s Plain. To συγκεκριμένο έργο θεωρήθηκε ως θεμελιώδες και αναπόσπαστο κομμάτι της graffiti σκηνής στη Νότια Αφρική. Αλλά γιατί τα graffiti του Falko έχουν ως σήμα κατατεθέν τους ελέφαντες; Ο καλλιτέχνης δεν έχει δώσει ποτέ μέχρι τώρα μια ξεκάθαρη απάντηση. Πιθανώς την απάντηση αυτή να την ανακαλύψετε μόνοι σας, εξερευνώντας την δουλειά του.

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman