ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο πειρασμός ένα κλικ μακριά

Tweet
Share
Tweet
Share

Γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια σχέση δεν είναι πιστοί ο ένας στον άλλο; Μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι έχουν μια σχέση για πολλά χρόνια, αισθάνονται την ανάγκη νέων συναισθημάτων και εμπειριών με ένα διαφορετικό άτομο για να ξεφύγουν από τη μονοτονία. Μια από τις κύριες αιτίες αυτής της αναζήτησης είναι η κακή επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών και η πεποίθηση ότι η απιστία είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει ο ένας από τον άλλο , από την πλήξη και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Η κύρια πηγή απιστίας είναι η φθορά που προκαλείται στη σχέση από τη ρουτίνα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, η απιστία και το σεξ  δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσει την εμπειρία, την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό που λείπει από τη σχέση. Γνωρίζοντας ότι συμμετέχετε σε μια απαγορευμένη κατάσταση και ότι ο φόβος να πιαστείτε μπορεί να είναι αρκετός,  απελευθερώνει μια εθιστική έκρηξη  αδρεναλίνης.

infidelity cheating hug

Πριν από μερικά χρόνια, η μόνη μορφή απιστίας που γνώριζε ο κόσμος αφορούσε την άμεση φυσική επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων. Ακόμα κι αν και τα δύο μέρη ήταν σε μια σχέση, θα προσπαθούσαν να αναζωπυρώσουν τις φλόγες του πάθους  τους  μέσα από τυχαίες συναντήσεις όπου τα συναισθήματα ήταν εκτός τραπέζης.

infidelity cheating  monotony

Με τη δημοτικότητα του Διαδικτύου και την εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η ζωή μας έχει μετατοπιστεί εντελώς. Μια νέα μορφή απιστίας εμφανίστηκε με τη μορφή των Facebook Gifs και τις Instagram καρδιές. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι δεν είναι εξαπάτηση, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή σε μια ψηφιακή σχέση προκαλεί την ίδια έξαψη με την παραδοσιακή απιστία.

infidelity cheating cell phone

Οπότε,  πώς μπορείς να ασχοληθείς με την ψηφιακή απιστία όταν αυτή δεν είναι ένα απτό πράγμα; Απλώς επιπλέει στον κυβερνοχώρο, αποτελούμενο από εκατομμύρια pixels. Ορισμένες μελέτες έχουν κάνει μια σύνδεση μεταξύ της πορνογραφίας και των προβλημάτων των  σχέσεων. Η Ana Bridges, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας έγραψε στα αρχεία της σεξουαλικής συμπεριφοράς τις βλαβερές συνέπειες της πορνογραφίας. “Η mainstream πορνογραφία επικεντρώνεται συντριπτικά στις πράξεις βίας και υποβάθμισης των  γυναικών". Οι μελέτες γύρω από τις σχέσεις μεταξύ του Διαδικτύου και των σχέσεων άρχισαν μόλις τώρα.

infidelity cheating field

Είναι εκπληκτικό το τι μπορεί να κάνει μια κατάσταση στο Facebook για την κατάσταση της σχέσης σας, μια απλή δημοσίευση "σε μια σχέση" μπορεί να την κάνει να πηγαίνει από κάτι περιστασιακό σε κάτι σοβαρό με ένα κτυποκάρδι.

infidelity cheating heartache

Είναι λογικό να πούμε ότι μια αλληλεπίδραση με ένα τρίτο μέρος που χρησιμοποιεί αυτά τα δίκτυα είναι εξαπάτηση. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή, προκαλούν τον ίδιο συναισθηματικό πόνο όπως μια φυσική εξαπάτηση. Ακόμη και αν η απιστία λαμβάνει χώρα στη φαντασία, υπάρχει η επιθυμία για μια φυσική και συναισθηματική σύνδεση, έτσι ώστε, και ο ένας και ο άλλος τρόπος μπορεί να θεωρηθεί ως εξαπάτηση.

infidelity cheating cliff

Εάν έχετε τη φαγούρα να ελέγχετε το τηλέφωνο του συντρόφου σας κάθε φορά που λαμβάνει ειδοποίηση, κάντε ένα βήμα πίσω. Δεν αξίζει να αρπάξετε το τηλέφωνό τους και να ξεπεράσετε τα προσωπικά όρια.  Μερικές φορές μια αντιπαράθεση είναι απαραίτητη και αν υπάρχει ανοιχτό πνεύμα και εμπιστοσύνη μεταξύ σας, ακολουθήστε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, η ψηφιακή εποχή έχει μεταμορφώσει ριζικά όχι μόνο την εκδήλωση της αγάπης, αλλά και τη λειτουργία της.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman