ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιος σε παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο;

Tweet
Share
Tweet
Share

To αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης φωτογραφικής έρευνας είναι η δουλειά «Mass Surveillance» (μαζική παρακολούθηση). Πρόκειται στην ουσία για μια μελέτη χιλιάδων δημόσια προσβάσιμων καμερών παρακολούθησης που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Η παρουσίαση αυτού του τεράστιου δικτύου, αναδεικνύει το πως η δημόσια, αλλά και η ιδιωτική ζωή των πολιτών καταγράφονται και ελέγχονται συνεχώς.

Οι φωτογραφίες είναι ουσιαστικές, ενώ η καταγραφή ήταν καρέ από οθόνες υπολογιστή, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει και να παρακολουθεί τι συμβαίνει σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Από τις θάλασσες της Ιαπωνίας, στους δρόμους του Τόκυο, σε κτίρια στο Παρίσι, σε σοκάκια στη Νορβηγία, σε εμπορικούς δρόμους στις ΗΠΑ, παραλίες της Ιταλίας, δρόμους στο Λονδίνο, στην Κωνσταντινούπολη, το Χονγκ Κονγκ, παρκινγκ στη Γερμανία… ανά πάσα στιγμή τα πάντα καταγράφονται και ελέγχονται.

Είναι οι γκρίζες ζώνες συνθηκών «εξαίρεσης», που οδηγούν στις συνθήκες «έκτακτης κατάστασης», όπου τα δικαιώματα, η ιδιωτικότητα, η ελευθερία, καταπατούνται με το έτσι θέλω από τις κυβερνήσεις.

big brother

big brother 2

Είναι τα αποτελέσματα των μέτρων μετά την 11 Σεπτεμβρίου, που την συνέχειά- αναβάθμισή τους, βιώνει η Ευρώπη σήμερα μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Όπως τονίζει η Gaia Light που έκανε και δημοσίευσε την έρευνα, «έχουμε φτάσει πια στο σημείο όπου το καθεστώς εξαίρεσης, έχει γίνει η παγκόσμια νέα κανονικότητα».

big brother 3

big brother 4

big brother 6

big brother 7

big brother 8

big brother 9

big brother 10

big brother 11

big brother 13

big brother 15

big brother 16

big brother 17

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman