ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί η Δευτέρα είναι η πιο κατεστραμμένη μέρα της εβδομάδας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Δευτέρα δεν είναι μόνο η εναρκτήρια μέρα της εβδομάδας, αλλά σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση είναι και η χειρότερη. Ο μέσος εθελοντής της έρευνας, τα πρωινά της Δευτέρας περνάει 34 λεπτά γκρινιάζοντας για τα πάντα, από τον καταναγκασμό της πρωϊνής έγερσης, μέχρι τον αυξημένο φόρτο εργασίας που τον περιμένει στη δουλειά, όταν τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας έχει ξεμπερδέψει με τη γκρίνια μέσα σε 22 λεπτά. Μάλιστα ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες, ξεκαθάρισε χωρίς πολλές περιστροφές, πως μισεί τις Δευτέρες και μακάρι να μην έρχονταν ποτέ.

Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Mail, η δευτεριάτικη δυστυχία μας δεν έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των εθελοντών, σημαντική αιτία της γκρίνιας είναι πως έχουν ξεδώσει τόσο πολύ το Σαββατοκύριακο, ώστε το πρωί της Δευτέρας το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να κοιμηθούν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 2.000 Βρετανούς. Όπως έδειξε, γενικώς έχουμε την τάση να γκρινιάζουμε για την δουλειά μας, την κίνηση στους δρόμους, την κούραση που νιώθουμε αλλά και για τα τυχόν -σοβαρά ή όχι- προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε.

Την Δευτέρα, όμως, η γκρίνια μας βρίσκεται στο απόγειό της, καθώς νιώθουμε υπέρμετρο στρες για τις εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσουμε, εντός και εκτός σπιτιού και δουλειάς. Επιπλέον, Δευτέρα φαίνεται πως μας εκνευρίζουν περισσότερο τα μαλλιά μας που δεν λένε να στρώσουν, το σώμα μας που πονάει παντού, το ότι δεν ξέρουμε τι ρούχα να βάλουμε για να πάμε στη δουλειά, το μποτιλιάρισμα καθ’ οδόν προς τη δουλειά και βεβαίως το κομπιούτερ που αργεί να ανοίξει και τα δεκάδες e-mail στα οποία πρέπει να απαντήσουμε.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε έναν ακόμα λόγο για την γκρίνια μας: νοσταλγούμε ήδη το Σαββατοκύριακο, και την χαλάρωση και την ψυχική ανάταση που μας χάρισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.