ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα κάνετε το φαγητό σας πιο νόστιμο με τέσσερα απλά βήματα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ανοίγετε το στόμα σας να γευτείτε το φαγητό που μόλις ετοιμάσατε αλλά η όρεξη σας κόβεται με τη μία όταν συνειδητοποιείτε πως η ποσότητα του αλατιού που βάλατε δεν είναι αρκετή, με αποτέλεσμα να είναι λίγο άνοστο. Μην αγχώνεστε λύσεις υπάρχουν και μάλιστα αποτελεσματικές. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρικ τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεγελάσετε τον ουρανίσκο σας απολαμβάνοντας τη γευστική ευδαιμονία. Κι όμως μπορείτε να κάνετε το έδεσμά σας πιο νόστιμο, χωρίς να πρσθέσετε ζάχαρη, αλάτι ή κάτι ανάλογο.

Φαγητό για το insta(gram)

Σύμφωνα με μελέτη που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο Journal of Consumer Marketing, η αποδοχή του φαγητού σας από τον κόσμο –όπως για παράδειγμα μερικά likes στο instagram- το κάνουν να φαίνεται πολύ πιο ολοκληρωμένο τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση. Αν η φωτογράφιση του φαγητού από την άλλη δεν είναι του γούστου σας, επινοήστε έναν άλλο τρόπο να «γεμίσει» το στόμα σας.

DIY dinner

Ακριβώς όπως και το instagramming, το μαγείρεμα που διαρκεί ώρα μπορεί να αυξήσει την ανυπομονησία. Έτσι την ώρα που θα είναι έτοιμη η τροφή που μαγειρέψατε, η όρεξή σας θα είναι τόση που ό,τι και να φάτε δεν θα σας φανεί άνοστο ή άσχημο. Πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως όταν οι άνθρωποι φτιάχνουν κάτι μόνοι τους τείνουν να το απολαμβάνουν περισσότερο απ’ ότι αν το πάρουν απέξω έτοιμο.

Δώστε βάση στο σερβίτσιο

Μια όμορφη παρουσίαση σίγουρα επιδρά θετικά στη γεύση, σύμφωνα με διάφορες έρευνες που κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί. Τα λευκά πιάτα έχουν μεγαλύτερη απήχηση, γι’ αυτό και τέτοιου χρώματος επιλέγουν τα περισσότερα εστιατόρια.

Eπιλέξτε τη μουσική που σας αρέσει

Ο ψυχολόγος Charles Spence από το Oxford University, πραγματοποίησε μελέτη με βάση την οποία 700 εθελοντές βαθμολόγησαν πιάτα από διάφορες κουζίνες ακούγοντας διαφορετικά είδη μουσικής. Οι άνθρωποι που άκουγαν μουσική έφυγαν πιο ευχαριστημένοι από τους άλλους. Οι περισσότεροι που έφαγαν κινέζικο φαγητό φαίνεται πως άκουγαν Taylor Swift και Ed Sheeran, ενώ τα ινδικά εδέσματα συνδυάστηκαν με indie και rock μουσική. Όπως ήταν φυσικό δε, o Vivaldi ταίριαξε με το ιταλικό φαγητό.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman