ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Σαλβαντόρ Νταλί σε ρόλο... διαφημιστή

Tweet
Share
Tweet
Share

O θρυλικός Ισπανός καλλιτέχνης, γνωστός και ως «ο Βασιλιάς του σουρεαλισμού», Σαλβαντόρ Νταλί, εκτός από την ιδιότητά του ζωγράφου, χαρακτηριζόταν και από αυτή του διαφημιστή, κάτι το οποίο λίγοι ξέρουν.

Ας είμαστε όμως πιο ακριβείς. Γνωρίζατε πως ο Ισπανός σχεδίασε το λογότυπο της Chupa Chups, της γνωστής εταιρείας που φτιάχνει γλειφιτζούρια;

Μάλιστα όπως αναφέρουν ισπανικά sites, ο Νταλί δημιούργησε το λογότυπο το 1969 μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. Ζήτησε δε από την εταιρεία να μπει στο πάνω μέρος και όχι στο πλάι, έτσι ώστε να είναι πάντα ευδιάκριτο το σχέδιο και φυσικά το όνομα της εταιρείας. Η Chupa Chups από τότε δεν άλλαξε ποτέ το λογότυπό της.

chupa

O Σαλβαντόρ Νταλί, όταν δεν δημιουργούσε τα αριστουργήματά του, περνούσε τον χρόνο του προκαλώντας την κοινή γνώμη, που τόσο λάτρεψε να παρακολουθεί τις μεγαλόστομες δηλώσεις και τις εκκεντρικές του εμφανίσεις. Αντιφατικός, μεγαλομανής, μεγαλοφυής ή τρελός, το όνομά του έγινε συνώνυμο του σουρεαλισμού. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1904 και πέθανε στις 23 Ιανουαρίου 1989. 

Φαντασμαγορικός ζωγράφος και ενίοτε συγγραφέας, γλύπτης και πειραματιζόμενος κινηματογραφιστής, ο Salvador Dali (1904-1989) ήταν ο μεγαλύτερος σουρεαλιστής καλλιτέχνης. Χρησιμοποιούσε ονειρικές φανταστικές εικόνες για να δημιουργήσει αξέχαστα, σε μας, «τοπία» του εσωτερικού του κόσμου.

58997 128767

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman