ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η σοκολάτα βοηθά τη μνήμη

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι μαθητές συνήθως πριν δώσουν εξετάσεις καταναλώνουν σοκολάτα, ενώ οι φοιτητές τρώνε ένα κομμάτι πριν δώσουν μάθημα, όχι για να γλυκαθούν, αλλά για να θυμούνται… καλύτερα!

Η πλούσια σε φλαβανόλη διατροφή-ουσίες που βρίσκονται στη σοκολάτα -μπορούν να φρενάρουν την εξασθένηση της μνήμης λόγω ηλικίας σε υγιείς ενήλικες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, Giovambattista Desideri, από το University of L’Aquila, στην Ιταλία, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά, καθώς στηρίζουν την ιδέα ότι η διατροφή- και συγκεκριμένα αυτή που είναι πλούσια σε φλαβανόλη- μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νοητικής υγείας καθώς γερνάμε. Η έρευνα αφορούσε άντρες και γυναίκες ηλικίας 61 έως 85 ετών.

Το πείραμα

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες φλαβανόλης και κατανάλωσαν ένα ρόφημα που περιείχε είτε υψηλή, είτε χαμηλή, είτε μέτρια ποσότητα κάθε μέρα για 8 εβδομάδες.

Σημαντικές ήταν οι βελτιώσεις που σημειώθηκαν στους ανθρώπους εκείνους που κατανάλωναν τακτικά ροφήματα με υψηλή ή μέτρια ποσότητα φλαβανόλης στη γενική νοητική λειτουργία μετά από 8 εβδομάδες.

Η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και νοητικά υγιείς άνθρωποι μπορούν να ωφεληθούν γρήγορα από την τακτική ένταξη της φλαβανόλης στη διατροφή τους, καθώς η νοητική λειτουργία ήταν φυσιολογική για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, νωρίτερα, οφέλη στις νοητικές και καρδιομεταβολικές λειτουργίες από τη συχνή κατανάλωση φλαβανόλης σε ηλικιωμένους που είχαν διαγνωστεί με ελαφριά νοητική εξασθένηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman