ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι καλύτεροι προορισμοί για σύντομη χαλάρωση!

Tweet
Share
Tweet
Share

Image 1

Μπολόνια, Ιταλία

Η πόλη, για όσους δεν γνωρίζουν, αναδεικνύει όλα τα καλά στοιχεία της Ιταλίας. Ποια είναι αυτά; Οι φιλικοί κάτοικοι, οι ενδιαφέροντες περίπατοι, η εκπληκτική αρχιτεκτονική και το εξαιρετικό φαγητό. Εκτός από τα δεδομένα μεσαιωνικά της θέλγητρα -τους πύργους των φεουδαρχών που υψώνονται στον ορίζοντα, τις αψιδωτές στοές και το πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1088- η Μπολόνια διαθέτει άφθονες σύγχρονες εκπλήξεις. Όσοι την επισκεφτούν, πρέπει οπωσδήποτε να μεταβούν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Image 2

Νίκαια, Γαλλία

Η πρωτεύουσα της γαλλικής Ριβιέρας και πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας παραμένει τόσο δροσερή όσο το αεράκι που φυσάει στη διάσημη παραλιακή της Promenade des Anglais. Η άνοιξη και το φθινόπωρο προσφέρονται για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να απολαύσετε την πόλη με την ησυχία σας. Το καλοκαίρι, από την άλλη, είναι η κατάλληλη εποχή για να ζήσετε την έντονη κοσμικότητα της πόλης στο έπακρο. Η Νίκαια, επίσης, φημίζεται διεθνώς για το διάσημο καρναβάλι της.

Image 3

Αλγκέρο, Ιταλία

Αν βαρεθήκατε την οχλαγωγία των πόλεων και θέλετε να αφήσετε έστω και για λίγο πίσω σας το πιεσμένο πρόγραμμα, πρέπει να μεταβείτε στο χωριό Αλγκέρο στην Ιταλία. Πρόκειται για μια γειτονιά, σαν να έχει βγει από τον παράδεισο. Πέτρινα σπίτια, πύργοι και αμέτρητα νουράγκι, τα οποία στο παρελθόν χρησίμευαν ως κατοικίες. Αν είστε λάτρεις των extreme sports, κοντά στο Αλγκέρο θα βρείτε το εξαιρετικά οργανωμένο κέντρο καταδύσεων Capo Galera.

Image 4

Σαράγεβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν το Σαράγεβο ως τον αγαπημένο τους προορισμό για διακοπές. Ένας περίπατος στο ιστορικό κέντρο, πόσο μάλλον αν γίνει υπό τη συνοδεία ενός ξεναγού που θα σας μιλήσει για την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου, επιβάλλεται. Αργά το απόγευμα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά κοκτέιλ στα μπαράκια της περιοχής.

Image 5

Λουμπλιάνα, Σλοβενία

Από τις μικρότερες και γοητευτικότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Λιουμπλιάνα είναι μια ήρεμη και φιλόξενη πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ατμόσφαιρα που συνδυάζει αρμονικά τα χαρακτηριστικά της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου. Η μητροπολιτική καρδιά της Σλοβενίας, παρά την έκτασή της, κρύβει πλούσιο πολιτισμό και λαμπρά αρχιτεκτονικά αξιοθέατα που την κάνουν να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη απ' όσο είναι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες «ζηλεύουν» τη μικρή πριγκίπισσα της Σλοβενίας για τις ομορφιές και τη μοναδική της ατμόσφαιρα.

Image 6

Γρανάδα, Ισπανία

Η Γρανάδα είναι γνωστή ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ισπανίας, ή για άλλους η πόλη των αντιθέσεων. Με τις κορυφές της Sierra Nevada (”χιονισμένη οροσειρά”) σε απόσταση αναπνοής και τις παραλίες της Costa del Sol (”ακτή του ήλιου”) μόλις 70 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά, είναι από τις λίγες πόλεις του κόσμου στις οποίες μπορεί κανείς να κάνει σκι και μπάνιο στη θάλασσα την ίδια μέρα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν κάπου γρήγορα και οικονομικά.

Image 7

Σόφια, Βουλγαρία

Ακόμα μία πόλη που επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του Guardian είναι η Σόφια. Η περιήγηση στην πόλη ξεκινά συνήθως από την κεντρική πλατεία Σβέτα Νεντέλια, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία - χτισμένη και αυτή στα ερείπια παλαιότερων εκκλησιών που συνδέθηκαν με την Ιστορία της περιοχής από τα χρόνια του Μεσαίωνα. Το κέντρο της πόλης έχει ήδη επιδείξει το μεγαλείο της. Συνεχίζει ωστόσο να εκπλήσσει τους επισκέπτες του με τη γειτονική Εθνική Πινακοθήκη Ξένων Καλλιτεχνών. Λίγα, αλλά εκλεκτά, έργα δημιουργών όπως ο Πικάσο και ο Ντελακρουά και μια πλούσια συλλογή γλυπτών από εξωτικές γωνιές του πλανήτη δημιουργούν ένα εικαστικό σύνολο που θα το ζήλευαν αρκετές ευρωπαϊκές πινακοθήκες. Οι ιαπωνικές ξυλογραφίες, μαζί με τις μάσκες και τις ξύλινες φιγούρες από τη Δυτική και την Κεντρική Αφρική αποτελούν μία από τις πολλές εκπλήξεις που περιμένουν τον επισκέπτη.

Image 8

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Η δική μας όμορφη Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχει κλέψει τις καρδιές των τουριστών, αν σκεφτεί κανείς πως «φιγουράρει» στη λίστα με τα ιδανικότερα μέρη για διακοπές και χαλάρωση. Ο ιστορικός Λευκός Πύργος τραβά τα βλέμματα, ενώ η πόλη φημίζεται και για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή της, που προσεγγίζει κυρίως τους νέους.

Image 9

Μπάσελ, Ελβετία

Ως μία από τις καλύτερες πόλεις για σύντομες διακοπές επιλέχθηκε και η πόλη Μπάσελ στην Ελβετία. Το πρόσφατα ανακαινισμένο Volkshaus με τα σικ του εστιατόρια, θεωρείται πόλος έλξης για τους τουρίστες. Όποιος ψάξει μπορεί να βρει τις κατάλληλες τιμές στη μεγάλη λίστα των ξενοδοχείων που υπάρχουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman