ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σοβιετική μηχανή του '70 φτιάχτηκε για το μέλλον

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν λέγαμε πως ο Ψυχρός Πόλεμος άφησε πίσω του μόνο άσχημα πράγματα θα ήταν λάθος. Κατά τη διάρκειά του έλαβαν χώρα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία μας. Μερικά από αυτά τα συναντάμε ακόμα στην καθημερινή μας ζωή. Για παράδειγμα, αυτό το τρένο με τους στροβιλοκινητήρες που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, κατασκευάστηκε στη Σοβιετική Ένωση του 1970, με σκοπό να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού αλλά και να αναδείξει την απίστευτη δύναμη ενός τέτοιου κινητήρα.

Είναι μια ατμομηχανή με δύο γιγαντιαίες μηχανές δεμένες στην οροφή της, η οποία μάλιστα μπορεί να φτάσει ταχύτητες υψηλότερες από ό,τι τα περισσότερα τρένα σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, φτάνει έως και 160 μίλια/ώρα, δηλαδή περίπου τα 260 χλμ/ώρα. Ακούγεται περίεργο για ένα κατασκεύασμα της τότε εποχής, έτσι δεν είναι;

Μοναδικό μειονέκτημα της είναι το γεγονός ότι οι εν λόγω κινητήρες καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες καυσίμων. Ένα ελάττωμα τόσο σημαντικό ώστε να καταργηθεί το σύνολο του έργου και να αφεθεί να σκουριάσει αυτό το πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο.

abandoned soviet jet train 160mph 1

soviet

soviet 5

soviet 6

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman