ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Get Carter". Το πρώτο βίαιο crime φιλμ στην ιστορία της Βρετανίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Το 1971 οι Michael Klinger (παραγωγός) και Mike Hodges (σκηνοθέτης) κυκλοφόρησαν το πρώτο πραγματικά βίαιο crime φιλμ στην ιστορία της Βρετανίας. 
Με πρωταγωνιστή τον πολύ κομψο , Michael Caine και βάση το βιβλίο του Ted Lewis “Jack’s Return Home”, η ταινία Get Carter έσκασε σαν βόμβα στον Βρετανικό κινηματογραφικό κόσμο. 

Μέχρι τότε όλα τα φιλμ crime στη Μ. Βρετανία, ήταν αρκετά συντηρητικά, τόσο στο σενάριο όσο και στην κινηματογράφηση της βίας.

MAIK

Το Get Carter ακολουθεί έναν γκάνγκστερ του Λονδίνου (τον Michael Caine) όταν επιστρέφει στην πατρίδα του, το Newcastle για την κηδεία του αδελφού του ο οποίος πέθανε -φαινομενικά- σε ατύχημα. Ο Carter, ερευνά τα πραγματικά αίτια του θανάτου του αδελφού του με σκοπό την εκδίκηση. 

Σ’ αυτό το σκληρό film, o Caine κυριαρχεί στον ρόλο του vicious gangster και αναδεικνύει το πραγματικό, βαθύ ταλέντο του σαν ηθοποιός. Μάλιστα, εκτός πλατό, ο Caine συναναστράφηκε διάφορους τύπους του υποκόσμου για να φέρει στη μεγάλη οθόνη τον real-deal χαρακτήρα του εγκληματία που υποδυόταν.  
Την ίδια έρευνα έκαναν και οι Klinger και Hodges για να δώσουν στην classic πια ταινία, το αποτέλεσμα που την έβαλε ψηλά στη λίστα των crime movies διεθνώς.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman