ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μάτα Χάρι: Η αισθησιακή κατάσκοπος γνωστή ως “man – eater” (εικόνες)

Tweet
Share
Tweet
Share

Εάν η ιστορία μας έχει δείξει κάτι, είναι ότι οι γυναίκες που δεν ακολουθούν τους κανόνες της κοινωνίας παρουσιάζονται ως κακές

Ο λόγος για την Mata Hari, τη γυναίκα που έγινε γνωστή μετά την εκτέλεση της τον Οκτώβριο του 1917. Η  Mata Hari θεωρείται από πολλούς ότι ήταν μια « man-eater « που χρησιμοποίησε τα θέλγητρά της,  το βλέμμα της και τα χαρακτηριστικά της για να αποπλανήσει τους άνδρες, να αποκτήσει όχι μόνο πλούτο αλλά και να κάνει τη δουλειά της ως κατάσκοπος, ενώ θεωρείται επίσης αποδιοπομπαίος τράγος από άλλους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζωή της Mata Hari ήταν τόσο μυστηριώδης όσο και ο χαρακτήρας της.

mata hari 3

mata hari 5

mata hari 6

Γεννήθηκε το 1876 στην Ολλανδία, σε μια οικογένεια που ήταν πλούσια κάποια στιγμή, αλλά η κακή διαχείριση της επιχείρησης της την ώθησε στην πτώχευση. Ο πατέρα της, έκανε τα πάντα για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του μικρού κοριτσιού του. Ωστόσο, όλα αυτά τελείωσαν όταν γνώρισε μια άλλη γυναίκα και άφησε την οικογένειά του. Στη συνέχεια, όταν η Μάτα έφτασε στην εφηβεία της, η μητέρα της πέθανε, αφήνοντάς της μόνη να φροντίσει τον εαυτό της. Σύμφωνα με πολλά βιογραφικά στοιχεία, ήταν μια όμορφη γυναίκα με μοναδική εμφάνιση που έμαθε από νεαρή ηλικία ότι, αν έπαιζε τα χαρτιά της σωστά, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα φυσικά της προσόντα για να πάρει ό, τι ήθελε.

mata hari 7

mata hari 8

mata hari 9

Ήταν γυναίκα αποφασισμένη να κερδίσει στο παιχνίδι της ζωής. μια γυναίκα που επέβαλε τον εαυτό της, διέθετε τα εργαλεία για να ζήσει την τέλεια ζωή με τα δικά της μέσα, κάτι που για τις γυναίκες στις αρχές του εικοστού αιώνα ήταν αδιανόητο. Και πάλι, όπως πολλές γυναίκες στην ιστορία, χρησιμοποιήθηκε χωρίς να το γνωρίζει και έσυρε  τον εαυτό της σε μια άσχημη πλοκή που της στέρησε τη ζωή. Παρ ‘όλα αυτά, πέτυχε αυτά που ήθελε χρόνια: να γίνει μια από τις πιο επιθυμητές γυναίκες στον κόσμο και το γεγονός ότι ακόμα μιλάμε για αυτήν, είναι μια την απόδειξη ότι τα κατάφερε.

mata hari 11

mata hari 14

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman