ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν σπουδαίοι ζωγράφοι συνάντησαν σπουδαίους συγγραφείς

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα καλό βιβλίο μπορεί να διαβαστεί ξανά και ξανά. Θέλουμε να το έχουμε κοντά μας, στην βιβλιοθήκη μας γιατί αισθανόμαστε πως κάτι μας συνδέει μαζί του. Όταν όμως το καλό βιβλίο συνοδεύουν εικόνες που έχουν φιλοτεχνήσει μερικοί από τους πιο διάσημους ζωγράφους, το καλό βιβλίο γίνεται συλλεκτικό, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και η σχέση μας μαζί του ακόμα πιο στενή.

Οι εκδοτικοί οίκοι "Limited Editions Club" και "The Folio Society" είναι κάποιοι μόνο από τους οίκους, που εκδίδουν τίτλους, υπό τους οποίους οι αστέρες της τέχνης και της λογοτεχνίας συναντώνται.
Οι ιστορίες του Joyce και του Shakespeare με την ματιά του Matisse και του Chagall προσφέρουν μια νέα εκτίμηση για την ικανότητα και την ευφυΐα συγγραφέα και καλλιτέχνη δημιουργώντας βιβλία-όνειρο για κάθε συλλέκτη.

Ο George Macy, ιδρυτής του εκδοτικού οίκου "Limited Editions Club",  εξέδωσε δύο από τους πιο περιζήτητους και πολύτιμους τίτλους. Τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, εικονογραφημένη και υπογεγραμμένη από τον Pablo Picasso το 1934 και τον Οδυσσέα του James Joyce, εικονογραφημένο από τον Henri Matisse και υπογεγραμένο και από τους δύο, το 1935.

 

"Οδυσσέας" του James Joyce με εικονογράφηση από τον Henri Matisse

ulysses1

ulysses2

ulysses3

Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, εικονογραφημένη από τον Pablo Picasso

lisistrata1lisistrata2

lisistrata3

Ο "Δον Κιχώτης" του Cervantes εικονογραφημένο από τον Salvador Dali

don1

don2

Ο "Δον Κιχώτης" του Cervantes εικονογραφημένο από τον Salvador DaliΗ "Τρικυμία" του Shakespeare με εικονογράφηση του Marc Chagall

tempest1

tempest2

Το "Κοράκι" του Edgar Alan Poe με εικονογράφηση του Gustave Dore

raven1

raven2

raven3

Η "Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων" με εικονογράφηση του Salvador Dali

alice1

alice2

alice3

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman