ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιοι είναι οι επιτυχημένοι άνθρωποι;

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Στον κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο, συχνά, δανειζόμαστε ορισμένες από τις περίφημες ρήσεις προσωπικοτήτων της διανόησης, της πολίτικης και των τεχνών, για να ορίσουμε την επιτυχία. Πολλοί από μας, ασχολούμαστε κατά καιρούς με την αναζήτηση ζωντανών παραδειγμάτων επιτυχημένων ανθρώπων. 

Αλλά, από τι υλικό είναι φτιαγμένοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι, σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της κοινωνίας; Πως κατορθώνουν να επιτυγχάνουν σε κάθε τι με το οποίο καταπιάνονται, είτε αυτό αφορά στην εργασία ή στην προσωπική τους ζωή; Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα που πρέπει να έχουν για να επιτυγχάνουν; Προσωπικά, πιστεύω, ότι το σύνολο των συστατικών που απαιτούνται περιγράφονται σαφέστατα από τον μεγάλο Σκωτσέζο ιστορικό και συγγραφέα Thomas Carlyle (1795-1881), ο οποίος  έγραψε:

Είθε ο καθένας μας να γίνει όλα αυτά για τα οποία πλάστηκε ικανός.

“Είμαστε επιτυχημένοι όταν κατακτάμε τον καλύτερο εαυτό μας, όταν προσφέρουμε τις υψηλότερες υπηρεσίες μας.

Oι επιτυχημένοι άνθρωποι αποδέχονται τη ζωή όπως είναι, με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της. Προσαρμόζονται και δεν γκρινιάζουν. Αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους. Λένε ΝΑΙ στη ζωή παρά τα αρνητικά της στοιχεία και χρησιμοποιούν ό,τι τους προσφέρει, παρά τις όποιες συνθήκες.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναπτύσσουν θετική στάση απέναντι στη ζωή. Αναζητούν τα καλά στοιχεία των ανθρώπων και του κόσμου. Συνήθως τα ανακαλύπτουν. Βλέπουν τη ζωή σαν μια αλληλουχία από ευκαιρίες και δυνατότητες… Φροντίζουν πάντα να τις εκμεταλλεύονται.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κτίζουν καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Δείχνουν ευαισθησία στις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. Αντιμετωπίζουν τους άλλους με ενδιαφέρον και σεβασμό.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πού πηγαίνουν. Θέτουν στόχους τους υλοποιούν και στη συνέχεια θέτουν νέους στόχους. Αποδέχονται και απολαμβάνουν τις προκλήσεις.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από δυνατή επιθυμία για μάθηση. Θέλουν να μάθουν για τη ζωή, τον κόσμο και τον εαυτό τους. Πάντοτε ανακαλύπτουν, πάντοτε εξελίσσονται.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, είναι άνθρωποι της δράσης.Καταφέρνουν πράγματα γιατί δεν φοβούνται να δουλέψουν σκληρά. Δεν βαριούνται και δεν μπαίνουν στη ρουτίνα καθώς αναζητούν νέες εμπειρίες.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν υψηλές απαιτήσεις. Γνωρίζουν πως η εντιμότητα είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός σωστού χαρακτήρα. Είναι πάντοτε ειλικρινείς, τόσο στην προσωπική όσο και στη δημόσια ζωή τους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται σε τι διαφέρει το να υπάρχεις από το να ζεις. Παίρνουν από τη ζωή ό,τι περισσότερο μπορεί να τους προσφέρει. Δρέπουν ό,τι σπέρνουν. Χαίρονται τη ζωή στο έπακρο."

Αν προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κατανοήσουμε σε βάθος τα παραπάνω, είμαι σίγουρος τουλάχιστον για ένα αποτέλεσμα, ότι θα πάψουμε να μεμψιμοιρούμε για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι οικονομικά και θα κοιτάξουμε λίγο μακρύτερα, με μια πιο ευρεία ματιά τον κόσμο και εμάς. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να αισθανθούμε καλύτερα και να βιώσουμε την προσωπική μας υπαρξιακή επιτυχία!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman