ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι αεροσυνοδοί μιλούν μεταξύ τους... συνθηματικά!

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν βρίσκεστε εντός του αεροπλάνου και ακούτε αεροσυνοδούς να μιλούν η μία στην άλλη με λέξεις που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, μην τρομάξετε! Δεν συμβαίνει τίποτα κακό, απλά πρόκειται για έναν κώδικα που από κοινού έχουν αναπτύξει οι επαγγελματίες του χώρου ώστε να επικοινωνούν χωρίς να γίνονται αντιληπτές/οι.

Τη συγκεκριμένη γλώσσα χρησιμοποιούν για να σχολιάζουν τους επιβάτες, να συνεννοούνται μεταξύ τους αλλά και να περιγράφουν πράγματα τα οποία αν άκουγαν οι υπόλοιποι επιβάτες θα ούρλιαζαν από… πανικό.

Αν είστε άνθρωποι παρατηρητικοί και ταξιδεύετε συχνά δεν είναι δύσκολο να μάθετε τις λέξεις των αεροσυνοδών«Μερικές φορές κάποιοι επιβάτες επιχειρούν να μιλήσουν όπως εμείς», δηλώνει η Άμπι Άνγκερ η οποία εργάστηκε ως αεροσυνοδός για πολλά χρόνια.  

700x529xa5d6d26df72e1093426acdc348b27eba.jpg.pagespeed.ic.2hXSbJ c0G

Δείτε τις πιο συνηθισμένες λέξεις που χρησιμοποιούν:

-Τζαμπατζής ...Όταν ένα μέλος του πληρώματος πετάει σαν επιβάτης, όχι για προσωπικό του λόγο, αλλά γιατί η εταιρεία πρέπει να τον μεταφέρει από έναν προορισμό σε έναν άλλον.

-Αεροψεκασμός ...Όταν μια αεροσυνοδός κάνει μια βόλτα στον διάδρομο για να... αεριστεί.

-Ο μικρός... Χριστούλης ...Ένα βρέφος που έχουν πέσει πάνω του οι γονείς, το φροντίζουν και το προσέχουν ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να γίνονται αγενείς τόσο προς το πλήρωμα όσο και προς τους συνεπιβάτες τους.

-Το θαύμα της πτήσης ...Όταν ηλικιωμένοι επιβάτες χρειάζονται βοήθεια για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο

-Crash pad ...Ένα διαμέρισμα ή σπίτι με περισσότερα από 30 κρεβάτια που μοιράζονται αεροσυνοδοί και μέλη πληρώματος για να ξεκουράζονται ανάμεσα στις πτήσεις.

-«Καυτή» κουκέτα ...Όταν κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ξαπλώσει στην κουκέτα πολύ νωρίτερα από τους συναδέλφους του

-Χυμός πληρώματος ...Ένα ειδικό ρόφημα που πίνουν κατά τη διάρκεια της διανυκτέρευσης στο σκάφος τα μέλη του πληρώματος.

-Slam clicker ...Το μέλος του πληρώματος που δεν προτιμά να περνά τα βράδια με τους συναδέλφους του αλλά... εξαφανίζεται.

-Προπονητής κατσαρίδας ...Τα μέλη του πληρώματος που απολαμβάνουν να δίνουν οδηγίες στους επιβάτες.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman