ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε βιοκαύσιμο αυτοκινήτων μετατρέπεται το ουίσκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα υπολείμματα και τα υποπροϊόντα της παραγωγής του αγαπημένου ποτού,  έχει αναλάβει να χρησιμοποιήσει αποστακτήριο ώστε να παράγει ενέργεια για αυτοκίνητα, τροφή για ζώα ή ακόμα και για την κατασκευή πλαστικών. Ο λόγος για την εταιρεία Celtic Renewables που προσπαθεί να τελειοποιήσει τη διαδικασία ανακύκλωσης, βασιζόμενη σε μία τεχνική ζύμωσης του προηγούμενου αιώνα. 

 

Η παραγωγή ουίσκι απαιτεί τρία βασικά υλικά, νερό, μαγιά και δημητριακά, κατά κύριο λόγο κριθάρι αλλά και σίκαλη, σίτο και καλαμπόκι. Όμως, μόλις το δέκα τοις εκατό του παραγόμενου προϊόντος αποτελεί αλκοόλ, κατάλληλο προς πώληση. Τα κύρια απόβλητα περιλαμβάνουν μία στερεά ουσία γνωστή ως ντραφ, που προέχεται από τους χρησιμοποιημένους κόκκους κριθαριού, και ένα υγρό που περιέχει χαλκό, προερχόμενο από τους αποστακτήρες. Με τη σειρά τους, τα απόβλητα σκορπίζονται σε γεωργικές εκτάσεις, μετατρέπονται σε ζωοτροφή χαμηλής ποιότητας ή απλά απορρίπτονται στη θάλασσα.

Μία παλιά τροποποιημένη βιομηχανική διαδικασία που αναπτύχθηκε για τη μετατροπή μελάσας και άλλων σακχαρωδών ουσιών σε χημικά, αποφάσισαν να χρησιμοποιούσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας Celtic Renewables, με απώτερο στόχο να μετατρέψουν τα δύο απόβλητα της παραγωγής ουίσκι σε ακετόνη, βιοβουτανόλη και αιθανόλη. Ουσίες (βιοβουτανόλη και αιθανόλ) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο! Μάλιστα, σήμερα η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της βιοβουτανόλης, ένα βιοκαύσιμο επόμενης γενιάς το οποίο έχει σχεδόν ισοδύναμη ενεργειακή αξία με το πετρέλαιο και τη βενζίνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman