ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σιγκαπούρη... Μια πόλη για ακριβά γούστα και γερά πορτοφόλια!

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι περισσότεροι από αυτούς που ρωτήθηκαν για την ακριβότερη πόλη του κόσμου, απάντησαν χωρίς δεύτερη σκέψη το Παρίσι. Ακόμα κι αν δεν έχουν ταξιδέψει στην πόλη του φωτός, θεωρούν πως τα ιστορικά αξιοθέατα και η αξεπέραστη ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα ακριβά γούστα…

Κι όμως η άποψη είναι λανθασμένη! Τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης στον κόσμο το 2015 κερδίζει η Σιγκαπούρη και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ το 2013 πρώτο στη λίστα βρισκόταν το Τόκιο! Το Παρίσι, που όλοι αρχικά προέβλεψαν, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit (EIU) κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Η Σιγκαπούρη είναι έτσι το ακριβότερο μέρος στον κόσμο για αγορές ρούχων, ενώ η τιμή ενός εισιτηρίου μετρό είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από της Νέας Υόρκης.

«Η άνοδος του κόστους ζωής στη Σιγκαπούρη οφείλεται στο σκληρό τοπικό νόμισμα και στην εξάρτηση του μικρού κράτους από τις εισαγωγές», είχε στο παρελθόν δηλώσει ο διευθυντής του Economist Intelligence Unit, Τζον Κόουπστεϊκ.

Στη συνέχεια της κατάταξης, μπορεί κανείς να βρει το Όσλο, τη Ζυρίχη και το Σίδνεϊ. Η πρώτη δεκάδα κλείνει με τη Μελβούρνη, την Γενεύη, την Κοπεγχάγη, το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ.

Με βάση τον Economist Intelligence Unit, η πρόσφατη ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ συνεπάγεται ότι η Ζυρίχη και η Γενεύη θα είναι στην πραγματικότητα οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στη λίστα των πιο φθηνών από την άλλη πόλεων κυριαρχούν οι πόλεις της Ινδίας. Το Καράτσι κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενο από την Μπανγκαλορ, το Καράκας, το Μουμπάι, το Τσενάι και το Νέο Δελχί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman