ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γλυκιές... αμαρτίες

Tweet
Share
Tweet
Share

Μαύρη, γάλακτος, λευκή, με ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή καραμέλα, η σοκολάτα αποτελεί την πιο γλυκιά αμαρτία και ένα από τους μεγαλύτερους γλυκούς πειρασμούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο και κολάζουν τους λάτρεις της.  

Η σοκολάτα παράγεται από τον καρπό του δέντρου του κακάο. Ο καρπός αυτός μετά την επεξεργασία του χωρίζεται σε δύο βασικά συστατικά: την κακαόμαζα και το βούτυρο κακάο.

Κάποτε υπήρξε νόμισμα για εμπορικές συναλλαγές, φανατική συνήθεια της αριστοκρατίας  του μεσαίωνα, ρόφημα για σκληρούς άντρες του 17ου αιώνα και αμαρτωλή αδυναμία των μοναχών που αρχικά σκανδάλισε  τον κλήρο, αλλά τελικά πήρε άφεση αμαρτιών και νομιμοποιήθηκε πανηγυρικά! Σήμερα, η πρώτη ύλη με το συγκλονιστικό αυτό παρελθόν όλο και εξελίσσεται χάρη σε συγκεκριμένους παρασκευαστές που φροντίζουν να αναδεικνύουν μέσω από επεξεργασίες την απόλυτη γεύση της "θεϊκής" απόλαυσης. Τη λίστα με τους κορυφαίους σοκολατο-παρασκευαστές παγκοσμίως δημοσίευσε το National Geographic, στα χέρια των οποίων η γεύση της σοκολάτα ξεπερνά κάθε φαντασία.  

dsc 5321

Vosges Haut-Chocolat

Η ιδιοκτήτρια Catherine Markoff ες έμαθε την τέχνη της γαλλικής ζαχαροπλαστικής στο Le Cordon Bleu στο Παρίσι την οποία εμπλούτισε με έμπνευση από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας σπάνια μπαχαρικά και λουλούδια στις σοκολάτες της.

Scharffen Berger (Καλιφόρνια)

Φημίζεται για την φανταστική μαύρη σοκολάτα της. Οι ειδικοί της σοκολατοποιίας εκτελούν όλα τα στάδια μόνοι τους, από τον κόκκο του κακάο μέχρι τη τελική σοκολάτα. Όλες οι σοκολάτες είναι χειροποίητες και παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες.

Ergostasio Sokolatas anoixe 06

Jacques Torres Chocolate 

Το Jacques ειδικεύεται σε φρέσκα, χειροποίητα σοκολατάκια και η ατμόσφαιρα μέσα στο μαγαζί είναι μοναδική. Οι επισκέπτες συχνά μπορούν να δουν τους ζαχαροπλάστες να φτιάχνουν τα γλυκά επιτόπου. Υπάρχουν πέντε καταστήματα Chocolate Jacques Torres στην Νέα Υόρκη και ένα στο Harrah στην Ατλάντικ Σίτυ.

Norman Love Confections

Κάθε σοκολατάκι μοιάζει με μικρό έργο τέχνης αφού τα σχέδια ζωγραφίζονται πρώτα στο χέρι ή με ειδικό αερογράφο πριν τα γεμίσουν με την πιο εκλεκτή σοκολάτα που καταφτάνει από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία.

to proto festival sokolatas sti lefkosia

Valrhona

Η Valrhona έχει δημιουργήσει εξαιρετική σοκολάτα γκουρμέ από το 1922, με κόκκους κακάο που αγοράζονται απευθείας από φυτείες στη Νότια Αμερική, την Καραϊβική, και τον Ειρηνικό.

Godiva Chocolatier

Η ιστορία της διάσημης σοκολάτας ξεκινά το 1920 από το μικρό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της οικογένειας Draps στις Βρυξέλλες. Οι σοκολάτες τους πλέον πωλούνταν στα μεγαλύτερα και πιο ακριβά καταστήματα.

Richard Donnelly Fine Chocolates

Ο Ρίτσαρντ Ντόνελι χρησιμοποιεί βελγική και γαλλική σοκολάτα συνδυασμό με πρωτότυπα συστατικά όπως η λεβάντα, chipotle, σαφράν, κάρδαμο, και τσάι Earl Grey.

chocolate

Richart

Η ποιότητα και η γεύση της εκλεκτής γαλλικής σοκολάτας Richart είναι ασύγκριτη. Οι συνταγές φτιάχνονται και δοκιμάζονται από την ίδια την οικογένεια Richart και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία. 

Puccini Bomboni

Oι Puccin Bombomboni είναι οι καλύτερες σοκολάτες της Ολλανδίας. Οι ιδιοκτήτες του cafe-εστιατορίου φτιάχνουν τις σοκολάτες επιτόπου και κυριαρχούν οι εξωτικές γεύσεις με μπαχαρικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman