ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όσα δεν λένε τα χείλη, τα λέει το κορμί...

Tweet
Share
Tweet
Share

H γλώσσα του σώματος και τα μηνύματα που εκπέμπει έχουν πολλές φορές αποτελέσει αντικείμενο μελέτης της επιστημονικής κοινότητας. Όταν πρόκειται για την καριέρα μας, οφείλουμε να δείχνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν κινήσεις που φανερώνουν πόσο επιτυχημένοι είμαστε ή αν έχουμε αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Ποια στάση πρέπει να αποφύγουμε ώστε να μην φανερώσουμε πως έχουμε άγχος; Το QZ.com συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει τις εννέα εκφράσεις του σώματος που έχουν άμεση σχέση με την πετυχημένη πορεία μας.

Διακριτικές κινήσεις στα χέρια

Να θυμάστε πως οι έντονες χειρονομίες πιθανόν να υποδηλώνουν πως προσπαθούμε υπερβολικά για την αλήθεια. Έτσι οι συνομιλητές μας ίσως πιστέψουν πως κοπιάζουμε για να τους πείσουμε για κάτι. Η καλύτερη συμβουλή είναι να κάνουμε μικρές και ελεγχόμενες κινήσεις που φανερώνουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Με τον τρόπο αυτό οι άλλοι πείθονται πως δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

Κρατήστε τα ρολόγια μακριά

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κοιτάμε το ρολόι όταν συνομιλούμε με κάποιον. Στην πραγματικότητα είναι μια κίνηση που δείχνει εγωισμό και ανυπομονησία. Είναι σαν να αδιαφορούμε για τους άλλους και απλά δεν βλέπουμε την ώρα για να φύγουμε.

learn how to read body language

«Όχι» στα σταυρωμένα χέρια

Γνωρίζατε πως τα σταυρωμένα χέρια και πόδια δείχνουν πως δεν αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο για να μας πλησιάσει ο άλλος; Με την κίνηση αυτή, ακόμα και να χαμογελάμε, φαίνεται πως έχουμε τρακ, αφού οι άλλοι θεωρούν πως θέλουμε να τους κάνουμε να σταματήσουν. Για να μη δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις, καλό θα ήταν να αποφύγουμε τέτοιες κινήσεις.

Αφήστε κάτω τα μαλλιά

Ακόμα ένα σημάδι που φανερώνει το άγχος και την έλλειψη αυτοπεποίθησης μας είναι το παιχνίδι με τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Χαλαρώστε, αφήστε κάτω τα χέρια και επικεντρωθείτε στο στόχο. Παίζοντας με τις τρίχες σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να δείξετε πως η εξωτερική εμφάνιση σας απασχολεί περισσότερο από την καριέρα σας.

body language 3

Απαραίτητη η απόσταση ασφαλείας

Δείγμα ασέβειας μπορεί να αποδειχθεί το να στεκόμαστε υπερβολικά κοντά στον άλλο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Να θυμάστε πως ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάμε μια συγκεκριμένη απόσταση, αλλιώς φαίνεται πως δεν σεβόμαστε την προσωπικότητά του συνομιλητή μας και δεν έχουμε αίσθηση των ορίων μεταξύ μας.

Κρατήστε τη ματιά σας σταθερή

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Οι φευγαλέες και γρήγορες οπτικές επαφές αντιστοιχούν με την αποτυχημένη μας προσπάθεια να κερδίσουμε το σεβασμό. Παρ’ όλο που πολλοί κοιτούν γρήγορα τους γύρω τους καθώς έτσι έχουν συνηθίσει, οφείλουν να έχουν στο μυαλό τους πως μπορεί να φανούν… παρορμητικοί και απρόσεκτοι.

office thumb large

Καταστροφικό το γνέψιμο

Ναι, σίγουρα είναι μια συνήθεια που όλοι έχουμε υιοθετήσει στην καθημερινή μας ζωή. Γνέφουμε ωστόσο και κάνουμε νοήματα με το πρόσωπο όταν είμαστε με τους φίλους μας. Στο χώρο της εργασίας μας τέτοιες κινήσεις καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Είναι ένα από τα πολλά σημάδια που υποδηλώνουν άγχος.

Ορθό ανάστημα και πνεύμα

Όταν καμπουριάζουμε υποδηλώνουμε πως δεν επιθυμούμε να βρισκόμαστε στο χώρο που είμαστε. Με τη στάση αυτή το σώμα φανερώνει πως βαριόμαστε και δημιουργούμε άσχημη εικόνα στους γύρω μας. Καμπουριάζοντας φαίνεται πως πιεζόμαστε στο χώρο, νιώθουμε άβολα και λιγότερο δυναμικοί. Σε συζητήσεις η σωστή στάση του σώματος προκαλεί το σεβασμό και από τις δύο πλευρές.

body language hands 1940x900 29605

Μην απομακρύνεστε από το συνομιλητή

Όταν απομακρυνόμαστε από τους άλλους κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ή τους γυρνάμε την πλάτη, δείχνουμε αδιαφορία ακόμη και καχυποψία προς αυτόν που μιλά.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman