ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα κλείσετε το Facebook που αφήσατε ανοικτό σε ξένο υπολογιστή;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Συμβαίνει συχνά. Κάνεις login στο Facebook από τον υπολογιστή του γραφείου ή ενός τρίτου, κάπου χάνεσαι και φεύγεις χωρίς να κάνεις logout, δίνοντας το ελεύθερο στη πρόσβαση των προσωπικών μας δεδομένων. Κάτι η βιασύνη, κάτι η άρνηση να διαβάσουμε της οδηγίες χρήσης και τις πληροφορίες που παρέχει απλόχερα το εγχειρίδιο της εταιρείας, κάτι που το θυμόμαστε μόλις γτάσουμε σπίτι και ακολουθεί η έντονη ανησυχία. Και άν; Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχει τρόπος να κάνεις logout από απόσταση.

Αφού συνδεθείτε από τον υπολογιστή σας στο Facebook,μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (η σχετική επιλογή βρίσκεται στην κυρίαρχη μπάρα επιλογών της υπηρεσίας στο επάνω μέρος της σελίδας).

Έπειτα, επιλέξτε Ασφάλεια από τη λίστα στο μενού αριστερά.

Αναζητήστε την ενότητα Από πού έχετε συνδεθεί.

Επιθεωρήστε τις ενεργές συνδέσεις και τερματίστε τη δραστηριότητα στις ανεπιθύμητες. Θα δείτε μια εκτίμηση της θέσης του συστήματος από την οποία έγινε η σύνδεση (με βάση της διεύθυνση IP του μηχανήματος) που μπορεί να αποδειχτεί αόριστη («Αθήνα»). Υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία που μαρτυρούν από πού έγινε η σύνδεση, αφού μπορείτε να δείτε την ημερομηνία, την ώρα, τον browser και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τη συσκευή που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Σημειώστε ότι όταν τερματίζετε έτσι μια σύνδεση σε τρίτη συσκευή, ο χρήστης της συσκευής αυτής όταν επιχειρήσει να δει το λογαριασμό σας θα ενημερωθεί ότι έληξε η περίοδος σύνδεσης και θα κληθεί να δώσει τουλάχιστον το συνθηματικό σας.

Μετά απ’αυτό, μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν συνδέεται οποιοσδήποτε στο λογαριασμό σας από μη αναγνωρισμένη συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης. Επιλέξτε Ασφάλεια, Ειδοποιήσεις Σύνδεσης σε e-mail ή/και κινητό.

(πηγή: tech.in.gr, facebook)

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.