ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν οι άνδρες στο ξύρισμα

Tweet
Share
Tweet
Share

Το ξύρισμα είναι μια ανδρική ιεροτελεστία ομορφιάς. Για μερικούς έχει γίνει ρουτίνα, για άλλους συνώνιμο της ταλαιπωρίας. Κι αυτό γιατί κάνουν μικρά λαθάκια που χωρίς να το ξέρουν τους χαλούν την απόλαυση.

Ποια είναι αυτά;

Ξύρισμα με κρύο νερό: Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να μην βοηθάει καθόλου στο ξύρισμα σας.Αντίθετα, το ζεστό νερό μαλακώνει το δέρμα σας και κατ’ επέκταση τα γένια σας με αποτέλεσμα να ξυρίζονται πιο εύκολα.

Η κίνηση με την αντίθετη φορά προς τη φορά των τριχών: Είναι αρκετοί άντρες που πέφτουν σε αυτή τη παγίδα. Και δυστυχώς την πατάνε.

Αν ξυρίζεσαι αντίθετα προς τη φορά των τριχών σου τότε ερεθίζεις του δέρμα σου, κάνεις πληγές και υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν προς τα μέσα. Διόρθωσε το ξυρίζοντας προς τη φορά των τριχών στο πρώτο πέρασμα με το ξυραφάκι και μετά βάλε ξανά αφρό ξυρίσματος και τότε ξύρισε αντίθετα στη φορά τους.

Η χρήση κολόνιας το ξύρισμα: Πολλοί άνδρες ακόμη και σήμερα, επιμένουν παραδοσιακά.

Ξυρίζονται και αμέσως μετά βάζουν κολόνια αμφίβολης ποιότητας συνήθως, γιατί αυτό στιγμιαία κάνει το δέρμα τους να φαίνεται «αναζωογονημένο’’! Μέγα λάθος! Μεν το οινόπνευμα που περιέχει η κολόνια είναι αντισηπτικό, αλλά η κολόνια ξηραίνει το δέρμα και σε συνδυασμό με την μη χρήση της κατάλληλης ενυδάτωσης το δέρμα υποφέρει και γερνάει γρηγορότερα. Είναι καλύτερο για την αντισηψία να χρησιμοποιήσετε μία λοσιόν αντισηπτική (από το φαρμακείο) ή αν θέλετε ένα διάλυμα καθαριστικό με οινόπνευμα σε μικρότερη όμως ποσότητα που δεν θα ξηράνει το δέρμα.

Μην ξεχνάτε τον σωστό καθαρισμό του δέρματος: Για πολλούς η αντρική περιποίηση ακόμα και σήμερα είναι θέμα ταμπού. Παρότι, το δέρμα του άντρα είναι πιο ανθεκτικό σε σχέση με τη γυναίκα, δεν σημαίνει ότι κι αυτό δεν χρειάζεται τη φροντίδα του.
Προσπαθήστε όσο το δυνατόν πιο συχνά να κάνετε ένα καλό καθαρισμό προσώπου από τους ρύπους, ώστε οι πόροι να ανοίξουν και να δεχτούν την περιποίηση. Ένα αξιόλογο δερματολογικό σαπούνι προσώπου ενδείκνυται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.

Απαραίτητη η σωστή ενυδάτωση: Πολλοί άνδρες σήμερα χρησιμοποιούν ενυδατικές κρέμες για τη περιποίηση προσώπου, ωστόσο λίγοι τις χρησιμοποιούν σωστά, ή τακτικά! Και έτσι το αποτέλεσμα είναι μηδαμινό! Η κατάλληλη επιλογή της ενυδατικής κρέμας είναι το πρώτο βήμα (είτε από τον δερματολόγο σας είτε από τον φαρμακοποιό σας). Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε την κρέμα σας κάθε μέρα και σίγουρα πάντως μετά το ξύρισμα, που οι πόροι είναι ανοιχτοί και τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας θα εισχωρήσουν βαθύτερα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman